x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Supliment Drumul către învăţământul de top Top 5 Masterate care nu existau pe vremea bunicii

Top 5 Masterate care nu existau pe vremea bunicii

de Luciana Grosu    |    29 Iun 2015   •   12:06
Top 5 Masterate care nu existau pe vremea bunicii

Profesii noi apar în fiecare zi, şi odată cu ele, şi opţiuni de studii la care generaţiile anterioare nici n-au visat. Noile tehnologii, globalizarea şi multidisciplinaritatea transformă ofertele universităţilor şi le aduc mai aproape de ritmul vieţii moderne, de preocupările şi pasiunile noii generaţii şi de ceea ce se caută pe piaţa muncii în România şi în străinătate. Iată topul celor 5 Masterate care nu existau pe vremea bunicii şi de care e posibil să nu fi auzit nici părinţii.

1- Master în Grafică, Multimedia şi Realitate Virtuală

Data admiterii:17-18 septembrie

Admiterea constă în examen scris cu subiecte din domeniile limbaje de programare, algoritmi, grafică pe calculator, baze de date.

Număr de locuri: 30

Se studiază Tehnici de modelare 3D, Animație pe calculator și Dezvoltarea sistemelor de Realitate Virtuală Absolvenții pot lucra în industria jocurilor video, producția de filme bazate pe realitate virtuală, grafică 3D, analiza imaginilor medicale sau dezvoltarea aplicațiilor de realitate augmentată.

UNDE: Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Automatică şi Calculatoare

2 - Master în Biotehnologie Moleculară

Data admiterii: 23-24 iulie

În ce constă admiterea?

50% - media de licenţă

50% - nota la proba orală – interviu

Număr de locuri: 30

Programul se adresează celor pasionați de cercetare și inovație la granița dintre biologie, chimie și medicină. Masterul oferă cunoștințe în domenii cum ar fi Genomi­ca, Biologia moleculară și celulară sau Bionanotehnologiile. Absol­venții pot lucra în laboratoare de analiză din domeniul medical și farmaceutic, sau în industria alimentară și cosmetică. Studenții au posibilitatea efectuării unor stagii de cercetare în străinătate prin programul ErasmusPlus.

UNDE: Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj, Facultatea de Biologie şi Geologie

3 - Master European pentru Formarea Interpreților de Conferință

Data admiterii: 18-22 iulie

Examenul de admitere constă în probă scrisă din două parţi: exerciţiu de traducere şi 15 întrebări tip grilă privind instituţiile Uniunii Europene.
Probă orală: cunoştinţe de limbi străine şi de limba română.

Număr de locuri:15 de la buget şi maximum 25 de locuri cu plată

Masteratul pregătește traducători capabili să se prezinte la concursurile EPSO (European Personel Selection Office) pentru ocuparea unor poziții de interpret de conferinţă în instituțiile europene. Studenții au șansa unor vizite de studiu și programe de practică în Uniunea Europeană.

UNDE: Universitatea Bucureşti, Facul­tatea de Limbi şi Literaturi Străine

4 - Master în Art-Terapie prin Teatru

Data admiterii:
14-17 septembrie

Admiterea constă în probă practică - participarea la un atelier de lucru prin metode psihodramatice. Interviu în cadrul căruia candidatul trebuie să dovedească înclina­ţii artistice şi experienţă ante­rioară în artele spectacolului.

Număr de locuri: 20 locuri cu taxă (3.500 lei/an)

La granița dintre Psihologie și Artă Teatrală. Absolvenții se pot implica în programe de terapie prin artă, teatru comunitar sau artă participativă.

UNDE: UNATC Bucureşti

5 - Master în Activităţi Sportive de Timp Liber şi Sporturi Extreme

Data admiterii: 20 iulie

În ce constă admiterea?
50% - media la examenul de licenţă
50% - interviu pe o bibliografie dată (educaţie fizică şi miologie)
Număr de locuri: 20 la buget, 30 cu taxă

Masteranzii vor învăța cum să acorde primul ajutor atunci când practică alpinism, sporturi de iarnă, activități nautice de agrement sau cicloturism. Programul oferă și noți­uni de marketing și management al evenimentelor sportive. Parcuri de agrement, turism, competiții sportive sau sport pentru sănătate - opțiunile de carieră deschise absolvenților sunt destul de diverse.

UNDE: Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Facultatea de Educație Fizică și Sport

Condiții de înscriere la Master ndiții de înscriere la Master

Studiile de masterat reprezintă a doua treaptă a studiilor universitare conform proce­sului Bologna, cadrul comun pentru învăţământul superior din Europa. Durata studiilor este de doi ani, iar înscrierea este condiţionată de deținerea unei diplome de licență în domeniul respectiv sau unul conex. Interdisciplinaritatea este de fapt principalul avantaj al masteratului: un student poate alege o specializare diferită de cea a primilor trei ani de licență, diversificându-şi astfel pregătirea profesională.

×
Subiecte în articol: master masteranzi