x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Supliment Turism medical - 10 iunie 2014 Ma’In, o oază de sănătate

Ma’In, o oază de sănătate

de Tudor Cires    |    27 Iun 2014   •   16:08
Ma’In, o oază de sănătate

Ma’In apare celor care călătoresc în Iordania ca o oază; şi chiar este o oază de sănătate, pe care turistul o poate asocia cu vizite la Marea Moarta, la Marea Roşie, în deşertul Wadi Rum sau la Madaba, cetatea “bisericii cu hartă” de mozaic. Situat în intrându-l unei crevase – care-ţi creează impresia că te afli la mii de metri altitudine, în Alpi – Ma'In este de fapt la peste 200 m... sub nivelul mării. Printre pereţii văii înguste, zăreşti soarele apunând peste Marea Moartă. Locul e unic, prin peisaj – mai ales dacă adaugi frumoasele cascade cu apă fierbinte.

La Ma’In ai, din punct de vedere terapeutic, aproape tot ce îţi oferă Marea Moartă... şi ceva în plus. Staţiunea se află în proximitatea unor izvoare termale care se prăvălesc în elegante cascade. Trei la număr – două cu intrare liberă (până la miezul nopţii) şi o a treia încorporată unui SPA în care afli tratament, relaxare şi intimitate.

Tratamentele sunt axate pe proprietăţile terapeutice ale apei bogate în elemente care inspiră terapii pe bază de minerale cicatrizante din Marea Moarta, combinate cu proceduri asiatice. Ai parte de gomaj şi împachetări, măşti de faţă şi de corp, îngrijirea mâinilor şi a picioarelor, îngrijiri rituale orientale, masajul capilar cu ulei fierbinte de henna ş.a.

În aceste casacade de la Ma’In se spune că s-ar fi îmbăiat chiar biblicul rege Irod al iudeiilor. Ele au reputaţia de a fi fost, încă din timpul în care cămilele băteau Drumul Mătăsii, cele mai credibile mijloace de întinerire, râvnite de femei şi de bărbaţi. Sub cascade se află şi mici saune naturale, săpate în stâncă (de fapt, grote încălzite de izvoarele care curg ca o perdea dinaintea lor).

Dacă ajungeţi la Ma’In, fiţi gata să alegeţi tot ce e mai bun: săruri de la Marea Moartă, ulei de măsline extra virgin iordanian şi ape termale. În apropierea izvoarelor veţi descoperi o grădină cu plante organice, care reconstituie flora din Eden, arbori plantaţi de sfinţi, alei pe care au păşit personaje biblice. Noaptea, la orizont, printre stânci şi pe deasupra Mării Moarte se văd luminile Ierusalimului. E o experienţă care merită tot efortul.


×