x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Supliment Turism medical - 10 iunie 2014 Străinii preferă să se trateze în România

Străinii preferă să se trateze în România

de Agerpres    |    27 Iun 2014   •   16:04
 Străinii preferă să se trateze în România
Sursa foto: Agerpres

Peste 70.000 de pacienţi din străinătate s-au tratat în România anul trecut şi în primele cinci luni ale anului 2014, a declarat prof. dr. Norina Forna, preşedintele decanilor de medicină dentară din România şi preşedinte al Societăţii Internaţionale de Reabilitare Generală şi Oro-Maxilo-Facială Forum Odontologicum din Elveţia.

“În medicina generală, prin specialităţile chirurgie bariatrică, tratamentele antiaging şi prin chirurgia estetică, avem specialişti foarte bine cotaţi, care pot oferi servicii de înaltă calitate acestor categorii de pacienţi. Pe tărâmul medicinei dentare, implantologie sau protezare, este o specialitate de interes şi în acest sens constituim pachete de servicii şi programe. (...) Pachetul va conţine şi pachetul turistic pe lângă cel medical”, a afirmat Norina Forna la conferinţa prilejuită de primul Congres Internaţional “Medicina fără frontiere: Turismul medical şi medico-dentar”.

Potrivit acesteia, 85% dintre cei care vin să se opereze şisă se trateze în România preferă tariful redus practicat de medicii români, dar şi calitatea serviciilor medicale şi experienţa practicienilor. “Ca preţuri, sunt la jumătate. Fiind o ţară europeană, în România se pot deconta multe din tratamentele efectuate aici la casele lor de asigură ri de sănătate. Preţurile sunt mult mai reduse decât cele din afară şi la medicina dentară. În străinătate, un implant dentar este 1.500 — 2.000 de euro, iar la noi este până în 1.000 de euro. Vin din Franţa, Germania, Japonia, SUA, Canada, Australia.”

Cele mai căutate intervenţii medicale sunt în domeniile: chirurgie estetică, stomatologie, chirurgia obezităţii, fertilizare în vitro. De asemenea, sunt preferate balneofizioterapia şi îngrijirea persoanelor vârstnice. Străinii care vin în România pentru a beneficia de servicii medicale doresc, în proporţie covârşitoare, intervenţii în domeniul chirurgiei estetice şi în cel al medicinei dentare (42% chirurgie estetică, 32% medicină dentară). 25% dintre pacienţii unui cabinet stomatologic din România sunt români plecaţi în străinătate, 15% sunt cetăţeni străini şi 60% pacienţi români. Cele mai cerute intervenţii în domeniul stomatologiei sunt implantul dentar, coroanele ceramice pe suport de zirconiu, albirea dentară, obturaţii de canal. Potrivit statisticilor, la nivel mondial, în acest moment, peste 7.000.000 de persoane care fac turism în scopuri medicale iar piaţa de turism medical are o valoare de peste 30 de miliarde de euro.

×