x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Aproape 2,3 milioane de români s-au uitat luni seară la „Chefi la cuțite”

Aproape 2,3 milioane de români s-au uitat luni seară la „Chefi la cuțite”

20 Noi 2018   •   14:42
Aproape 2,3 milioane de români s-au uitat luni seară la „Chefi la cuțite”

Luni, 19 noiembrie, „Chefi la cuțite” a fost lider de piață cu aproape 2,3 milioane de români care priveau emisiunea în minutul de maximă audiență de la 20.49. Telespectatorii Antena 1 au avut parte de încă o ediție savuroasă, în care mâncarea spectaculoasă s-a împletit de minune cu poveștile unice ale concurenților ce au venit în fața celor trei jurați, iar cel mai iubit show culinar s-a clasat ca lider detașat de audiență atât la nivelul publicului comercial, cât și la orașe.

„Chefi la cuțite” a fost lider de piață în intervalul orar 20.00-23.08, cu o medie pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani de 9 puncte de rating și 24 % cota de piață, în timp ce pe locul secund se clasa Pro Tv cu 7.8 puncte de rating și 20,8 % cota de piață. La orașe emisiunea de la Antena 1 a condus cu 8,6 puncte de rating și 18,6 % cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 7,5 puncte de rating și 16,3 procente din cota de piață.

Cea de-a șaptea amuletă a iscat o luptă culinară pe cinste între Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Nivelul pretențiilor s-a ridicat gradual, iar valoarea avantajului a fost pe măsură, căci bonusul pus în joc va oferi posibilitatea de a anula o cartolină a unui chef rival. După ce au gătit găluște, reunind în farfurii rețete internaționale asiatice, franțuzești, sau românești, maeștrii ”Chefi la cuțite” au fost jurizați de invitatul special al serii, un bucătar din noua generație – Alexandru Iacob. Rețeta de găluște chinezești l-a convins pe acesta că chef Bontea merită să obțină, poate cea mai valoroasă amuletă existentă în joc în acest moment : ”Suntem puși într-o situație în care cele mai dure avantaje, ce au legătură cu echipele adverse, sunt toate la Sorin. Deja începe să îmi fie frică.”, a afirmat chef Dumitrescu.

În cea de-a șaptea ediție a audițiilor pe nevăzute, chefii au avut parte de farfurii spectaculoase, plating-uri ieșite din comun și rețete inspirate din gastronomia internațională. Luni seară, un bucătar cu experiență a convins cu o plăcintă de pește specific englezească, o casnică din București a obținut trei cuțite cu o rețetă tradițional românească de pască cu brânză, în timp ce o bloggeriță de modă i-a surprins pe chefi cu un desert raw vegan, dar și cu stilul său de viață. După ce a primit votul de încredere al chefilor cu o rețetă simplă și gustoasă, Carmen le-a vorbit acestora despre ”flexitarianism”. Intrigați și ușor amuzați, Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au aflat mai multe despre un nou regim alimentar ce are la bază un echilibru între alegerile sănătoase și micile delicii culinare: Cătălin, tu ai frunte de flexitarian!”, s-au tachinat aceștia.

 

 

               Gustul competiției l-a determinat pe Cătălin Badici, fost finalist ”Hell’s Kitchen- Iadul Bucătarilor”, să se întoarcă în fața celor trei chefi. Pentru că a fost la un singur pas de a obține premiul într-un concurs culinar, Cătălin a dorit să demonstreze că și în acest show poate face spectacol:  ”Emoțiile de atunci nu se compară cu cele de acum. Am mai crescut, am avansat. ”Chefi la cuțite îmi poate oferi șutul de care am eu nevoie. Am multă încredere în mine, în momentul în care intru în bucătărie mă transform. Vreau în finală, iar dacă o câștig...e și mai bine! Totul sau nimic.” , afirma acesta înainte de jurizare. Cu trei cuțite meritate pe deplin și cu dorința de a ajunge în echipa lui chef Scărlătescu, Cătălin a trecut încrezător în etapa următoare.

                 O parte dintre bucătari au surprins prin apariție, iar alții au surprins prin creativitatea de care au dat dovadă. Fost concurent al sezonului 2, Felician Stuparu le-a pregătit aseară juraților un preparat special, în ingredientele căruia s-au regăsit cele mai importante personaje din emisiunea ”Chefi la cuțite”. În viziunea concurentului, cei trei chefi, Gina și Măciucă au luat ”forma” unor ingrediente delicioase, în funcție de personalitatea fiecăruia. Dacă sosul de brânză dulce a fost special pregătit pentru frumoasa prezentatoare a show-ului, sosul verde, cel mai înțepător, i-a fost destinat lui chef Dumitrescu, iar sosul de roșii lui chef Scărlătescu, ce și-a consolidat imaginea pantofilor roșii, încălțările sale preferate. Două cuțite au fost îndeajuns pentru a-l califica mai departe în show pe Felician, concurent ce s-a apucat de gătit datorită emisiunii ”Chefi la cuțite”.

                Diseară, de la 20:00, alți candidați talentați vor intra în focurile show-ului culinar, cu speranța de a obține votul de încredere al chefilor. Poveștile acestora, preparatele inedite pregătite special pentru Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, dar și alte momente speciale, toate acestea marți seară, într-o nouă ediție a celui mai iubit show culinar.

Sursa:Kantar Media

 

Copyright:ARMADATA S.R.L.

 

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All urban si National

Perioada 19 noiembrie 2018

 

 

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite