x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber “Aşii amanetului”. Roy Peretz: cineva a venit să-mi vândă o teacă de penis a triburilor Zulu

“Aşii amanetului”. Roy Peretz: cineva a venit să-mi vândă o teacă de penis a triburilor Zulu

01 Mar 2015   •   13:31
“Aşii amanetului”. Roy Peretz: cineva a venit să-mi vândă o teacă de penis a triburilor Zulu

O nouă serie din “Aşii amanetului”, ce are loc în Africa de Sud, va avea premiera luni, 2 martie, când va fi difuzat un episod dublu, începând cu ora 22:00.

Situat în Johannesburg, cunoscut ca Oraşul de Aur, “Aşii Amanetului: Africa de Sud” deschide uşile casei de amanet Cash Inn, unde proprietarul Roy Peretz, partenerii săi de afaceri Eytan şi Liel şi asistentele Irene şi Solly întâlnesc clienţi de toate tipurile, care vin să amaneteze sau să vândă tot felul de obiecte ciudate şi neaşteptate.

Cultura bogată şi diversă a Africii de Sud este o sursă nesecată de comori şi artefacte din trecut şi din prezent, de la maşini puternice la automobile militare, care trec pragul casei de amanet în fiecare zi. Fie că este o trusă antică de vânătoare Khoi-San, o monedă Boer War sau un Pontiac Firebird, totul are o poveste şi un preţ.

Roy şi echipa sa negociază cu cei veniţi în casa de amanet pentru cel mai bun preţ, ajutaţi de-a lungul drumului de către experţi în antichităţi şi cultură pop. Situaţiile comice care au loc în camera din spate a magazinului de amanet, combinate cu istoria fiecărui obiect adus în magazin, formează o călătorie amuzantă printre cele mai ascunse secrete ale unei naţiuni. La “Aşii amanetului: Africa de Sud” un singur lucru este sigur: toată lumea se poate aştepta la neprevăzut.
Noi l-am prins câteva minute la telefon pe Roy Peretz, ca să ne dăm seama mai bune cum e viaţa lui…

■ Care crezi că este principala calitate a unui tip care vrea să facă ce faci tu…?
■ Aş spune – oricât de ciudat ar părea – că principalele calităţi sunt cinstea şi integritatea. Mulţi intră în magazin gândindu-secă pot lua ceva la un preţ bun. Ideea este, însă, să fii sigur că părăsesc magazinul fericiţi şi cu un zâmbet pe faţă. Pentru că la un moment dat se vor întoarce. Am clienţi care fac asta de 20 de ani (râde). Idee e să faci clientul fericit şi să te asiguri că ai profit.
Magazinul arată ca un muzeu. Trebuie să te îmbraci elegant şi totul să strălucească. O persoană care intră trebuie să se simtă confortabil şi să aibă încredere. Trebuie să ştie că a venit să facă o afacere, iar eu nu am să îl jefuiesc.

■ Te plictiseşti vreodată?
■ Nu, niciodată (râde). Imi place ceea ce fac.

■ Meseria ta are şi aspecte periculoase?
■ Aici putem vorbi de două chestii. Trăim în Africa de Sud, iar Johannesburg este unul dintre cele mai periculoase oraşe din lume – bineînţeles că avem probleme. Mai ales atunci când numele meu este asociat cu banii cash. Este extrem de periculos.
A doua problemă care apare s-ar putea pune aşa: ai vrea să cumperi bunuri furate? Dacă nu vrei acest lucru, poţi să o rezolvi împânzind magazinul cu fel de fel de camere de luat vederi şi să te asiguri că ai o afacere respectabilă. Clienţii lasă amprente pe bunurile cu care vin...deci este un lucru relativ simplu de monitorizat.

■ Crezi că Johannesburg este un oraş bun pentru o astfel de afacere? Sau poate ţi-ai dori să o practici altundeva?
■ Înainte de toate, îmi place Johannesburg. Îmi place Africa de Sud. Iubesc oamenii de aici. Îmi place clima: nu este niciodată prea cald sau prea rece. Este numai bine (zâmbeşte). Totdeauna iarba pare “mai verde” când te uiţi în partea cealaltă, peste gard. Sunt din Spania; aşa că îţi spun că nu e aşa. Sunt foarte fericit aici, nu aş vrea să fiu în altă parte.

■ Apropo: eşti înconjurat de obiecte istorice. Când/unde ţi-ar fi placut să trăieşti? În ce epocă? În ce loc?
■ Cred că trăim în timpul potrivit. Este epoca Internetului şi avem informaţie rapidă tot timpul, aşa că eu cred că mi-am găsit locrul potrivit.

■ Există şi obiecte care odată intrate în posesia ta au devenit parte din mica ta colecţie personală?
■ O să fiu cinstit până la capăt: numai dacă vorbim de bărci sau de avioane. Practic schiul nautic de la vârsta de opt ani şi iubesc apa. Am licenţă de pilot şi îmi place la nebunie să pilotez avioane. Altcumva, îmi place mai mult să fac bani decât să colecţionez.

■ Din experienţa ta: care a fost cel mai ciudat lucru adus să fie amanetat? Din acest show, sau din trecut..
■ Într-unul dintre episoade o să vezi o teacă de penis a celor din triburile Zulu. Cred că cel mai ciudat lucru cu care a intrat cineva la mine în magazin. O astfel de teacă de penis mi s-a părut într-adevăr ciudată. Câteodată la noi ajung obiecte teribile, cum ar fi dinţii unor oameni morţi – dar afacerile sunt afaceri..(râde)

■ Chiar asa: visezi ca la un moment dat cineva iti va calca pragul magazinului aducand…
■ O să vezi că în show la un moment dat cineva vine cu Medalia de Onoare a Congresului American. Posesorul medaliei murise, iar soţia lui a venit la mine cu această medalie. Avea semnatura Preşedintelui Nixon şi era autentică. A fost o zi minunată. Dacă cineva mi-ar mai păşi pragul cu o astfel de medalie m-aş simţi, din nou, minunat...

×