x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Australia: Un căţel respins de la Academia de poliţie pentru că era prea sociabil a primit titlul de patruped "viceregal"

Australia: Un căţel respins de la Academia de poliţie pentru că era prea sociabil a primit titlul de patruped "viceregal"

09 Iun 2017   •   16:33
Australia: Un căţel respins de la Academia de poliţie pentru că era prea sociabil a primit titlul de patruped "viceregal"

Căţelul Gavel a trecut printr-o încercare grea când a fost respins la Academia de poliţie din cauza temperamentului său prea prietenos. Din fericire, patrupedul a primit o şansă la reşedinţa oficială a guvernatorului din Queensland, Australia, unde a fost adoptat pe când avea şase săptămâni şi a primit o meserie înfiinţată special pentru el, informează joi BBC. 

În loc să îi pună la pământ pe răufăcători, căţelul din rasa Ciobănesc german prefera să socializeze cu persoanele străine, iar poliţia din Australia a concluzionat că Gavel "nu avea aptitudinea necesară pentru o viaţă pe linia de front". 

Guvernatorul i-a găsit însă o nouă menire, aceea de "câine viceregal". Pentru aceasta patrupedul a trecut prin patru etape necesare pentru avansare care l-au calificat pentru postul special "Gavel VRD" (Vice-Regal Dog), aducând "bucurie nemăsurată în vieţile guvernatorului, doamnei de Jersey, personalului de la reşedinţa guvernatorului şi miilor de cetăţeni din Queensland care au vizitat de atunci domeniul", după cum se arată într-un comunicat emis de biroul guvernatorului Paul de Jersey. 

La un an de la sosirea căţelului la reşedinţa guvernatorului, personalul a distribuit povestea lui Gavel, însoţită de fotografii, pe reţelele de socializare. 

Gavel a ajuns "câine viceregal" după ce persoanele responsabile de el au decis că acesta nu avea "aptitudinea corespunzătoare" pentru munca în poliţie. Ca urmare, el a primit o şansă în activitatea de câine de ceremonii. 

La momentul la care Gavel a fost adoptat, reprezentanţii poliţiei au susţinut într-un comunicat că el "provine dintr-o lungă linie genealogică" şi că "în 16 luni va lua urma răufăcătorilor şi va ajuta la prinderea lor, ca mândru reprezentant al Queensland Dog Squad!". Din păcate, nu a fost să fie aşa. Însă, "la una dintre cele mai prestigioase adrese din Brisbane, este puţin probabil ca Gavel să se plângă prea curând", se mai arăta în document, potrivit sursei citate. 

Tot ce îi lipseşte lui Gavel pentru meseria de câine de poliţie este compensat de rezultatele bune pe care le are la întâmpinarea oaspeţilor şi a grupurilor de turişti care sosesc pe domeniul reşedinţei guvernatorului din Queensland. 

De asemenea, Gavel ia parte la ceremoniile speciale pentru care a primit o uniformă special croită pentru el, pe care figurează emblema statului. 

"Sperăm ca Gavel va sta cu noi multă, multă vreme de acum înainte", a declarat guvernatorul de Jersey pentru 7 News Brisbane.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: australia viceregal catel