x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Rockin' Transilvania, un mini-Wacken la Castelul Bran

Rockin' Transilvania, un mini-Wacken la Castelul Bran

de Catalina Iancu    |    14 Iun 2010   •   00:00
Rockin' Transilvania, un mini-Wacken la Castelul Bran

Organizatorii Rockin' Transilvania propun în această vară o ofertă irezistibilă: open air festival, lângă Castelul Bran: un pachet excelent "doi în unu" cu recitaluri rock şi o mini-vacanţă la munte inclusă, foarte bine venită pentru a scăpa de valul de caniculă ce se anunţă. Evenimentul se află la a treia ediţie şi va avea loc în perioada 18-20 iunie.



"Rockin' Transilvania este mai mult decât un festival, este o comunitate a artiştilor şi a fanilor. Este una dintre puţinele manifestări de gen unde artiştii ies în public pentru a se întâlni cu fanii lor, pentru a bea o bere împreună cu ei şi pentru a se fotografia cu admiratorii", spun organizatorii.
Bran, noua locaţie, nu are doar farmec istoric, ci şi structura turistică necesară unui astfel de eveniment, cu hoteluri şi pensiuni pe alese şi un mare număr de restaurante şi baruri.

Se pare că şi vremea ţine cu metaliştii, aşa că petrecerea unui weekend într-o zonă montană de o frumuseţe deosebită e o alegere cum nu se poate mai bună, o adevărată gură de aer proaspăt.
Dacă-i rock, rock să fie! Dar dacă tot ajungeţi aici, nu rataţi obiectivele turistice: Castelul Bran în primul rând, Poiana Braşov, Parcul Piatra Craiului, Cheile Moeciului, Peştera cu lilieci, Stânca Dracului, Cetatea Râşnov sau Cetatea Prejmer.

La ediţia 2010 vor cânta şi ne vor încânta trupele Axxis şi Contradiction din Germania, Derdian (Italia), Firefly (Olanda), Handful of Rain (Spania), In Slumber (Austria) şi Shadowside (Brazilia).
De asemenea, în cadrul Rockin' Transilvania Open Air se va desfăşura şi finala naţionala a concursului Metal Battle, câştigătorii urmând să participe la renumitul festival internaţional Wacken Open Air din Germania.
Trupa ce va reprezenta România va evolua pe W.E.T. Stage pe 5 august, alături de învingătorii din Suedia, Norvegia, Marea Britanie etc. Pentru un loc la WOA se vor duela, la Bran, grupurile Altar, Bucium, Dirty Shirt, Guerrillas, Nexus şi Pillfed.

În colaborare cu agenţiile de voiaj, organizatorii pot oferi pachete complete. De exemplu: pentru doritorii din România (grupuri): transport auto Gara Braşov-Bran şi retur, cazare, bilet de intrare la festival, tricou oficial festival, petrecere after show. Pentru călătorii din străinatate: bilet de avion, transfer aeroport - Bran, cazare, bilet de intrare la festival, tricou oficial festival, petrecere after show. Sau doar: cazare, bilet de intrare la festival, tricou oficial festival. Cei care doresc să-şi organizeze singuri călătoria pot ajunge cu autoturismul din Bucureşti, pe DN 1 până la Braşov (distanţa: 168 km, durata călătoriei: cca. 2 ore şi 30 de minute). Din Braşov: DN73 în direcţia Piteşti (distanţa: cca. 30 km, durata călătoriei: cca. 30 minute).

Cu trenul puteţi călători doar până la Braşov. Există legături de tren între Braşov şi multe localităţi din ţară şi străinatate. Tot pe această rută există varianta cu autobuzul. De la Autogara 2 sunt curse regulate pe traseul Braşov-Bran-Moeciu şi retur, la fiecare 30 de minute (fix şi jumătate), iar la sfârşit de săptămână din oră în oră. Fiindcă sunt solicitări şi din străinătate, cel mai repede se poate ajunge cu avionul: există companii aeriene (inclusiv low cost) care asigură regulat zboruri internaţionale către Bucureşti şi Sibiu. Mai multe informaţii se pot găsi pe site-ul oficial al festivalului, la www.rockintransilvania.com.
Organizatorii vă aşteaptă pe Platoul Inima Reginei, la poalele celui mai căutat obiectiv turistic transilvănean, castelul Bran, binecunoscut în întreaga lume drept castelul lui Dracula.

×
Subiecte în articol: muzica