x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 1 Mai - Plajele nimanui, la inceput de sezon

1 Mai - Plajele nimanui, la inceput de sezon

de Elena Stan    |    30 Apr 2006   •   00:00
1 Mai - Plajele nimanui, la  inceput de sezon

Maine se deschide sezonul estival. Plajele nu au fost inchiriate si nici nu arata mai bine.

Desi mii de turisti vor lua cu asalt litoralul romanesc, acestia nu vor gasi mare lucru amenajat, deoarece mai mult de jumatate din sectoarele de plaja scoase la licitatie nu au fost inchiriate. "Intre deschiderea sezonului si licitatiile pentru inchirierea plajei nu este nici o legatura. Noi am curatat nisipul de scoici si am adunat deseurile. Mai mult, sectoarele de plaja care au fost inchiriate la licitatia din 3-5 aprilie vor fi date in primire abia la 1 mai, iar pentru sectoarele de plaja neinchiriate vom deschide oferta la 3 mai. Aceste masuri au fost luate din cauza inundatiilor, deoarece unele persoane din Comisia de licitatie pentru inchirierea plajelor sunt implicate in gestionarea inundatiilor", a declarat Catalin Anton, purtatorul de cuvant al Directiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL).

In plus, el a mai spus ca, daca si la a doua licitatie va fi o singura oferta pentru unele sectoare de plaja, atunci DADL va administra plaja. Dintre sectoarele scoase la licitatie la 3 mai fac parte Olimp I, Jupiter, Cap Aurora, Agigea etc. "Sistemul de administrare a sectoarelor de plaja de pe litoral de anul trecut a fost un lucru bun. A fost mai curat si a fost o atmosfera mult mai placuta, iar turistii au fost multumiti", a declarat Lucia Morariu, fost presedinte al Administratiei Nationale a Agentiilor din Turism.

DECIZIE. Executivul a decis ca cele 33 de sectoare de plaja sa fie scoase la licitatie de DADL si sa fie inchiriate pe o perioada de zece ani. Investitorii sunt obligati sa nu ridice constructii din beton si sa desfasoare activitati de comert cu respectarea regulilor de protejare a mediului. Jumatate din fondurile obtinute prin inchiriere va fi incasata de DADL in timp ce restul de 50% din sume vor fi varsate la bugetul de stat. Fondurile vor fi folosite pentru reabilitarea plajelor. "Din banii obtinuti din inchirierea sectoarelor de plaja vom achizitiona utilaje de curatat algele", a explicat Catalin Anton.

O SAPTAMANA LA MARE. De maine incepe oficial programul turistic "O saptamana la mare", derulat de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, in perioada 1 mai - 15 iunie. Turistii isi pot cumpara bilete de la agentiile din tara, in statiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Mamaia, Mangalia, Neptun, Venus, Saturn, Jupiter si 2 Mai. Sase nopti de cazare la hotelurile de o stea, fara servicii de masa costa 99 de lei de persoana. Acelasi sejur are un pret de 119 lei de persoana la hotelurile de doua stele si de 149 de lei la cele de trei stele. Vanzarea biletelor se face dupa principiul "primul venit, primul servit" si se adreseaza tuturor categoriilor de persoane.

×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie plaja