x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 10 reguli de aur pentru părinții care călătoresc cu avionul împreună cu copiii

10 reguli de aur pentru părinții care călătoresc cu avionul împreună cu copiii

13 Iul 2018   •   16:41
10 reguli de aur pentru părinții care călătoresc cu avionul împreună cu copiii

Sunt conștienți părinții de responsabilitatea pe care o au în momentul în care călătoresc împreună cu copiii cu avionul? Oferă ceilalți pasageri sprijin părinților? The Telegraph prezintă cele 10 reguli de aur pe care părinții ar trebui să le respecte când merg împreună cu copiii cu avionul. 

1. Datoria de a avea grijă

Este esențial ca părinții chiar să aibă grijă de copii pe timpul zborului. Responsabilitățile de bază includ: să nu îi scape din privire, moderarea comportamentului nerespectuos sau enervant pentru ceilalți pasageri. În plus, părinții nu ar trebui să țipe la copii în timpul zborului, să îi tragă la răspundere în gura mare, să îi amenințe sau să comande un gin, să stea cu ochii în telefon și să ignore agitația copiilor. 

2. Timp calculat inteligent

Părinți care călătoresc mult cu copiii știu că nu este necesar să-ți plictisești copilul la o coadă imensă, iar mai apoi să fie nevoiți să stea în avion mai mult decât este necesar. Astfel, este potrivit să vă așezați pe locurile voastre cât de târziu posibil, iar fericirea de a fi în sfârșit în avion va înlocui scenariile de coșmar care vin o dată cu plictiseala.

3. Călătoriți la aceeași clasă

Indiferent de vârsta pe care o au, copiii tăi sunt responsabilitatea ta. Chiar dacă sunt adolescenți, ar putea avea nevoie de ajutor și nici nu ar trebui să fie lăsați nesupravegheați într-un astfel de mediu.

4. Așezarea strategică

Familia ta este responsabilitatea ta, motiv pentru care ar trebui să plătești pentru a rezerva scaune. A sta despărțiți în avion ar putea să devină deranjat pentru ceilalți pasageri, dacă va fi nevoie să te ridici frecvent de pe scaun sau dacă o să vorbești cu copilul tău aflat la câteva scaune distanță. În acest caz, majoritatea pasagerilor vor fi de acord să faceți schimb de locuri. 

5. Gestionarea spațiului

Discută cu copiii tăi despre spațiul pe care îl au la dispoziție și asigură-te că îi deranjează pe ceilalți cât de puțin posibil. Nu îi lăsa să se joace constant cu butonul de reglare pentru scaun.Încearcă să le impui niște limite, de exemplu sa nu lovească în scaunul din față cu picioarele. 

6. Ia la tine dispozitive care să-i țină ocupați

Tabletele sunt alegeri inspirate pentru familii, dacă trebuie să călătorească cu avionul. De asemenea, căștile nu trebuie să lipsească, astfel ceilalți pasageri nu vor fi nevoiți să asculte ceea ce ascultați voi.

7. Copiii trebuie să stea în scaunele lor cât de mult cu putință

Trebuie să te asiguri că cei mici vor sta în scaunele lor cât de mult cu putință. Bineînțeles, dacă îți duci copilul la baie este ceva complet diferit de alergatul continuu al unui copil de-a lungul avionului. 

8. Nu refuza ajutorul

Renunță la orgoliu și acceptă ajutorul atunci când ți se oferă. Un pasager drăguț sau un membru al echipajului de zbor îți poate oferi un ajutor valoros și poate încheia o situație extrem de stresantă. 

9. Stai departe de persoanele aflate sub influența alcoolului

Nu sunt copiii cei mai deranjanți pe timpul zborului, ci persoanele aflate sub influența alcoolului, fapt ce îți poate agita copilul. Nu încerca să îi stăpânești tu pe cei care fac gălăgie, ci roagă membrii echipajului de zbor să liniștească spiritele. 

10. Dă tot ce ai mai bun

Copiii pot fi imprevizibili, așa că zborul cu familia va fi mereu plin de provocări. Evită să îți ceri scuze în exces, dacă cel mic devine agitat. Depune toate eforturile pentru a-l liniști, arată că faci tot ce poți pentru a gestiona situația.  

7

×
Subiecte în articol: copii in avion calatorii cu avionul