x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 7 castele în care poţi înnopta regeşte

7 castele în care poţi înnopta regeşte

de IncomeMagazine    |    22 Sep 2012   •   06:00
7 castele în care poţi înnopta regeşte

Magia castelelor si luxul aristocratiei au fascinat generatii intregi, indiferent de varsta. In Europa , castele, fortarete sau palate isi deschid acum portile pentru a primi oaspeti dornici de o intoarcere in timp si de o experienta inedita departe de tumultul marilor orase.

Nu este om care sa nu fi visat, cel putin o data in viata, sa stea intr-un castel. De cativa ani, acest vis se poate transforma in realitate, mai ales ca unii proprietari au ales sa-si deschida portile castelelor si domeniilor lor si vizitatorilor dornici de a petrece cateva nopti 'regale'. De altfel, aceste castele transformate in locuri de innoptat sunt in permanenta prezente in topul celor mai bune si mai luxoase hoteluri, iar restaurantele lor sunt, in cele mai multe cazuri, premiate. Bineinteles, si preturile sunt pe masura.

HAZLEWOOD, Marea Britanie

La mai putin de jumatate de ora de mers cu masina de Leeds sau York se afla castelul Hazelwood, a carui istorie este invaluita in povesti cu regi si cavaleri. Nu se stie cu exactitate cand a fost construit, dar s-a descoperit ca a fost mentionat pentru prima data in documente in anul 1086. La Hazlewood exista 35 de camere si apartamente a caror dimensiune difera si care au fost decorate pentru a le sublinia frumusetea naturala, dar si tinand cont de faptul ca, de-a lungul timpului, castelul a servit drept manastire si loc de retragere.

Citeste mai mult despre aceste castele

Citeste si

In cautarea palatelor tariste, prin Rusia lui Putin
Acasa la prima civilizatie a Europei

Capri, stanca celor bogati

Prin Irlanda traditionala, la doi pasi de Dublin
Licia, spectacolul de pe Coasta de Turcoaz

Noii miliardari, imbogatiti din tricouri si restaurante

Contraatac Samsung: Cel mai viral spot video anti-iPhone

SUA : Un iPhone 4 a ajuns 0,99 dolari

×
Subiecte în articol: castel hazlewood