x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Acrobranche sau teatru?

Acrobranche sau teatru?

de Simona Chiriac    |    02 Iun 2009   •   00:00
Acrobranche sau teatru?

Taberele pot fi pentru copii aventura vieţii lor, prilej de a-şi cunoaşte cu adevărat propriile forţe, propriile limite. Vacanţa de vară poate însemna mai mult decât un sejur la bunici, o săptămână cu părinţii la mare sau la munte, zile întregi de joacă în faţa blocului sau timp pierdut la televizor sau calculator.

Taberele reprezintă o alternativă care îmbină în mod fericit joaca, relaxarea, sportul şi învăţarea, fiind un câştig pentru ambele părţi, atât părinţi cât şi copii. Importantă este alegerea taberei potrivite, iar, din acest punct de vedere, oferta este destul de generoasă.

AVENTURĂ. Pentru spiritele competitive şi dornice de peripeţii s-au inventat "taberele de aventură". Sub strictă supraveghere, copiii (care pot avea vârste de la 3 la 17 ani) trăiesc aventura vieţii lor. Drumeţii pe cărări de munte, escaladă, orientare cu busola, caiac, speologie, tir cu arcul sau tiroliană. Acrobranche este un amestec între speologie şi tiroliană, corzile de speologie şi de escaladă fiind montate în pădure.

Cei care parcurg traseul până la capăt îşi vor înfrânge pentru totdeauna frica de înălţimi. Şi asta nu e tot. Înotul, dormitul sub cerul liber, iar pentru cei mai visători, modelajul în lut, pictura, dansul sau teatrul sunt alte câteva tentaţii de vacanţă. Sport, creativitate, distracţie, experienţe noi... Iată care sunt ingredientele vacanţei perfecte! În România se organizează astfel de tabere atât iarna, cât şi vara, printre locaţii numărându-se Bran, Straja, Roşia, Retezat sau Şuncuiuş.

 

Activităţi inedite
Râuri de munte cu ape curate şi limpezi, păduri neumblate care se întind de o parte şi de alta, peisaje de o frumuseţe uimitoare. Şi toată această lume sălbatică străbătută cu... caiacul. Asta, într-adevăr aventură! Sau poate o plimbare cu bicicleta pe cărări de pădure, printre copaci, în jurul stâncilor sau prin defilee. Exerciţiu fizic, concentrare, îndemânare, dar şi foarte multă bucurie de a reuşi ceva nou şi fascinant. Iar atunci când seara se încheie cu un foc de tabără, în jurul căruia se încinge o adevărată petrecere, te simţi în al nouălea cer.

 

Cât îi costă pe părinţi
Preţul unei tabere de aventură de şapte zile poate varia între 1.000 şi 1.200 lei, iar, pentru cea de cinci zile, părinţii vor plăti 600 lei pentru un copil doritor de aventură. Pachetele includ cazarea, trei mese pe zi, animatori pentru centre de vacanţă, monitori pentru activităţile de aventură, folosirea tuturor echipamentelor, intrarea la obiectivele vizitate, supraveghere permanentă Salvamont, diplome de participare.

×
Subiecte în articol: vacanţele copiilor