x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Adaptare la noile reguli: pachet turistic și test COVID inclus 

Adaptare la noile reguli: pachet turistic și test COVID inclus 

de Diana Scarlat    |    14 Iul 2020   •   15:54
Adaptare la noile reguli: pachet turistic și test COVID inclus 

În ultimele zile au suferit atât agențiile de turism, cât și românii care vor să plece în vacanță în Grecia, după ce această țară a hotărât să le impună românilor accesul doar dacă au un test COVID-19 negativ, de cel mult 72 de ore. La fel de mult au suferit și hotelierii greci, care se bazează în continuare pe numărul foarte mare de turiști din România. Astfel, unele agenții au găsit soluția salvatoare: oferă pachetele turistice cu testul inclus.

 

Prima agenție de turism din România care deja aplică formula pachetului turistic pentru Grecia cu test COVID-19 asigurat este IRI Travel, care și-a anunțat clienții că va plăti aceste teste, pentru a-i ajuta pe români să ajungă în vacanță. Problemele care i-ar împiedica pe români să îndeplinească această condiție impusă de guvernul Greciei sunt mai multe: costurile ridicate ale testelor, lipsa laboratoarelor care să poată face în timp util aceste teste, dar și imposibilitatea de a traduce și legaliza, în mai puțin de 72 de ore, rezultatele testelor. Agenția organizatoare nu le poate rezolva pe toate, însă a găsit o soluție de a-i scuti pe clienți de costurile suplimentare. „Turoperatorul IRI Travel a luat decizia de a oferi un voucher de reducere, în valoare de 75 de euro pentru fiecare adult, la achiziționarea unui sejur de minimum cinci nopți, în insula Thassos, din Grecia, începând cu 15 iulie 2020. Voucherul va putea fi folosit pentru o vacanță viitoare în orice destinație operată de IRI Travel și va compensa costul plătit de turiști pentru testul COVID-19, necesar la trecerea frontierei dintre Bulgaria și Grecia”, anunță agenția de turism. Astfel, toți turiștii care au cumpărat deja pachete de vacanță în insula Thassos și intră la cazare începând cu 15 iulie, dar și cei care urmează să cumpere un sejur pe insulă vor beneficia de această ofertă, dacă vor cumpăra de la agenția organizatoare sau de la ele partenere ale acesteia.

 

Nevoia de centre acreditate

 

Voucherul oferit de agenție se eliberează pentru rezervări de pachete turistice pentru insula Thassos, începând cu 1 iunie 2020, pentru turistii care își vor petrece vacanța acolo începand cu 15 iulie și poate fi folosit pentru a cumpăra viitoare pachete turistice în acest sezon estival sau anul viitor. „Voucherul se eliberează numai dacă testul este făcut într-unul dintre laboratoarele acreditate de Ministerul Sănătății. În felul acesta, dorim să ne asigurăm că turiștii noștri nu vor avea o surpriză neplăcută când ajung la punctul de frontieră Kulata - Promachonas”, explică Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel. Lista centrelor de testare acreditate este aceasta: http://www.ms.ro/centre-testare/.



Prețul testului pornește de la 280 de lei și poate ajunge până la 350 de lei. Noi ne-am gândit să oferim acest voucher de 75 de euro pentru a include și prețul traducerii actului medical, astfel încât turiștii să suporte mai ușor acest cost și grijile care vin cu el.

Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel
 

×