x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Antalya, lux turcesc

Antalya, lux turcesc

de Vicentiu Neagoe    |    15 Iul 2007   •   00:00
Antalya, lux turcesc

Antalya este capitala provinciei cu acelaşi nume şi este situată pe coasta mediterană a Turciei. Este o staţiune pitorească inconjurată de munţi, de păduri, de Marea Mediterană, dar şi de numeroase ruine antice.

Vacanţă - frumuseţile Mediteranei

Antalya este capitala provinciei cu acelaşi nume şi este situată pe coasta mediterană a Turciei. Este o staţiune pitorească inconjurată de munţi, de păduri, de Marea Mediterană, dar şi de numeroase ruine antice.

Dacă despre Litoralul romănesc părerile sunt impărţite, unii turişti preferănd nisipul de la Mamaia, Costineşti, Neptun sau Vama Veche, alţii hulind staţiunile autohtone, despre Litoralul turcesc există doar cuvinte de laudă. Combinănd istoria cu cultura, Antalya este un amestec de exotism şi de culoare, meritănd din plin titlul de "capitala turismului turcesc". Frumuseţea naturală, verdele care te inconjoară la tot pasul, bucătăria tradiţională, locurile istorice din jurul oraşului şi nu in ultimul rănd hotelurile de un lux exorbitant oferă posibilităţi splendide pentru o vacanţă de vis.

EXEMPLE. Iată căteva argumente! Deschis in acest an, Hotelul Adam & Eve este considerat cel mai "sexy" hotel din lume, oferind turiştilor un aspect futurist, fiind format numai din oglinzi. Toate camerele sunt dotate cu facilităţile unui sejur de neuitat, avănd jacuzzi, un sistem de iluminare cu reglare individuală, unitate Spa, maxi bar. O altă locaţie de cinci stele este Hotel Club Voyage Select, deschis de curănd. Stabilimentul dispune de o plajă privată cu nisip, amenajată cu umbrele şi cu şezlonguri, dar şi de patru piscine exterioare, nouă restaurante şi 12 baruri. Căteva dintre atracţiile zonei sunt: renumitul port cu iahturi, muzeul Arheologic, coasta Lara şi Konyalti cu plaje şi cu apă cristalină, moschee otomane, turnul cu ceas in Piaţa Kalekapisi, Cascada Uper Duden (la 14 km), Lacul Nulifer (la 18 km). Firmele de turism care asigură sejururi in aceste splendide locaţii sunt Ali-Baba Tours din Bucureşti şi Universal Turism din municipiul Cluj-Napoca. Acolo veţi afla de oferta variată a hotelurilor de 5 stele, la preţuri extrem de accesibile.

×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie