x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Arii protejate. Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Arii protejate. Parcul Natural Dumbrava Sibiului

29 Dec 2016   •   02:00
Arii protejate. Parcul Natural Dumbrava Sibiului
Sursa foto: Janoka82/Getty Images/iStockphoto

Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejată de interes național aflat în județul Sibiu, pe teritoriul administrativ al municipiului Sibiu. Rezervația naturală are o suprafață de 933 de hectare, în Pădurea Dumbrava, cu o altitudine maximă de 606 de metri în Vârful Obreja situat în partea de nord a pădurii.

Rezervația este traversată de râul Trinkbach, care a oferit condiții pentru amenajarea a trei lacuri artificiale. Parcul se află la doar 4 kilometri de centrul orașului Sibiu. În Dumbrava minunată a Sibiului trăiesc căprioare, veverițe, arici și mistreți, dar și multe specii de păsări.

Pe o suprafață de 400 de hectare din inima parcului se constituie o rezervație de semințe de stejar, gorun și pin. În Parcul Natural mai sunt amenajate o grădină Zoologică și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale “ASTRA”, care este unul dintre cele mai mari și mai impresionante muzee în aer liber din Europa.

Muzeul cuprinde peste 300 de gospodării țărănești din toată țara, biserici și mori de vânt. La limita pădurii, în partea de sud, se află "Monumentul eroilor căzuți în cele două războaie mondiale” și Cimitirul Municipal, deschis în 1907.

×