x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenție unde călătoriți: Stare de urgență în Chile. Țara se află sub control militar

Atenție unde călătoriți: Stare de urgență în Chile. Țara se află sub control militar

21 Oct 2019   •   14:09
Atenție unde călătoriți: Stare de urgență în Chile. Țara se află sub control militar
Sursa foto: antena3

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Chile că autorităţile guvernamentale au instaurat starea de urgenţă sub control militar, cu limitarea drepturilor de circulaţie şi de adunare în orice loc public.
Începând de duminică, în intervalul orar 19,00 - 6,00, este interzisă complet circulaţia persoanelor şi a autovehiculelor, în spaţiul public, până la noi ordine. "Având în vedere starea excepţională constituţională decretată în Republica Chile, cetăţenii români sunt rugaţi să respecte ordinele, dispoziţiile şi prevederile legale în vigoare", subliniază MAE.

Li se recomandă cetăţenilor români care intenţionau să călătorească în Republica Chile, în special în capitala Santiago de Chile, oraşele Concepcion, Coquimbo şi Valparaiso, să îşi amâne călătoriile.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Santiago de Chile: +56222323441, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. Cei care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Chile: +56981397854.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://santiagodechile.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: chile