x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenționare de călătorie: Croația - cod portocaliu și roșu de vânt

Atenționare de călătorie: Croația - cod portocaliu și roșu de vânt

06 Feb 2019   •   13:39
Atenționare de călătorie: Croația - cod portocaliu și roșu de vânt

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, au fost emise coduri portocaliu şi roşu de intensificări puternice la rafale ale vântului, începând de miercuri.

Potrivit unui comunicat MAE transmis AGERPRES, prognozele meteorologice pentru întregul litoral croat indică o înrăutăţire a condiţiilor atmosferice, însoţită de vânt puternic, cu o viteză de peste 65 km/h, care creează probleme serioase în transportul maritim.

Pentru miercuri, Canalul Velebit se află sub avertizare meteorologică cod roşu de vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 120 km/h.

Se recomandă consultarea, pentru informaţii actualizate, a paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat - www.hak.hr, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341, precizează sursa citată.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet zagreb.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: croatia atentionare de calatorie