x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Autostopist prin România, „ţara hoților şi a bandiților!”

Autostopist prin România, „ţara hoților şi a bandiților!”

31 Dec 2014   •   18:16
Autostopist prin România, „ţara hoților şi a bandiților!”

Numele meu este Axel Riwe. M-am născut şi mi-am petrecut tinerețea în R.D.G. sau Germania de Est dacă vreți, într-un orășel de lângă Marea Baltică aflat la nord de Berlin şi numit Anklam, loc în care trăiesc şi acum şi unde mai mult ca sigur că-mi voi încheia efemera mea trecere pe acest pământ. În rândurile de mai jos voi încerca să vă povestesc despre cea mai palpitantă aventură pe care am trăit-o în vara anului 1983, cea care mi-a marcat trecerea de la adolescență la maturitate şi care este strâns legată de frumoasa dumneavoastră ţară, România.


Povestea mea începe în vara anului 1983, atunci când, împlinind vârsta de 18 ani, eram obligat să fac armata aşa cum trebuia s-o facă orice tânăr din fostele ţări socialiste. Era sfârşitul copilăriei şi al adolescenței şi cum momentul trebuia marcat cum se cuvine, marea majoritate a tinerilor germani ajunși la această vârstă, se supuneau de bună voie şi cu mare bucurie unui test inedit.



Chiar de a doua zi dis-de-dimineață mi-am luat sacul de dormit şi periuța de dinți şi m-am îndreptat spre şoseaua dinspre sud, gata să cuceresc lumea, lumea socialistă! Țineam degetul cel mare în aer şi aşteptam o maşina. O oră mai târziu stăteam în acelaşi loc şi începusem să mă cam îndoiesc că acesta ar fi drumul potrivit spre Bulgaria. (...) În Püspökladány am avut noroc. Doi unguri m-au luat la autostop. După ce am schimbat câteva vorbe ei m-au întrebat încotro mă îndreptam. Spre România, am răspuns. Cei doi unguri m-au privit curioşi şi în cele din urmă mi-au spus : Nu te duce acolo. Este o ţară rea, plină numai de hoți şi de bandiți. Le-am răspuns că nu cred în povești de genul acesta şi am râs cu poftă.

Citeste continuarea AICI.






×