x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Avertisment pentru turistii care merg in Insulele Canare. A fost descoperită o bacterie care poate fi fatală

Avertisment pentru turistii care merg in Insulele Canare. A fost descoperită o bacterie care poate fi fatală

17 Iul 2018   •   18:11
Avertisment pentru turistii care merg in Insulele Canare. A fost descoperită o bacterie care poate fi fatală

Persoanele care călătoresc în Insulele Canare, în acest an, sunt avertizate în legătură cu o epidemie a unui bacterii care poate avea efecte mortale, scrie Daily Mail. Bacteria este prezentă în spitale.

Bacteria poate cauza infecţii, precum pneumonia, meningita, infecţii ale sângelui. Până acum, bacteria a afectat 13 persoane.

Centrul European pentru Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a lansat o avertizare de călătorie, săptămâna trecută, potrivit căreia turiştii care au mers la spitalele din regiune se află într-un “risc ridicat”. Toate cazurile diagnosticate au fost la turiştii din Scandinavia care au mers la spitalele din Gran Canaria.

La începutul acestui an, oamenii de ştiinţă au avertizat că bacteria a devenit rezistentă în faţa antibioticelor. Klebsiella pneumoiae este o bacterie care este cel mai răspândită în spitale şi se transmite prin aer sau dacă intră în contact cu sângele.

Dacă persoanele infectate se întorc acasă pentru a merge la spitalele din ţara de origine, există riscul unei epidemii. “Având în vedere numărul mare de turişti care vizitează Gran Canaria, un spital poate deveni sursa unei epidemii şi în restul ţărilor din Europa”, a declarat ECDC.

ECDC nu a oferit sfaturi turiştilor, însă a spus că spitalele şi serviciile de îngrijire medicală sunt reponsabile pentru oprirea epidemiei şi pentru înregistrarea cazurilor de infecţie.

×