x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Bărbatul care trăiește singur pe o insulă din Italia

Bărbatul care trăiește singur pe o insulă din Italia

26 Mar 2018   •   19:54
Bărbatul care trăiește singur pe o insulă din Italia

În fiecare zi pentru ultimii 29 de ani, Mauro Morandi s-a trezit în fața răsăritului care luminează Marea Mediteraneană, scrie CNN. Este o priveliște care nu îmbătrânește, o priveliște pe care Morandi a decis să nu o împartă cu nimeni.

Bărbatul în vârstă de 79 de ani trăiește singur pe Insula Budelli din arhipelagul Maddalena, Italia. Morandi și-a atribuit acest colț de paradis în 1989, în momentul în care a decis să trăiască acolo, departe de societatea modernă.

După ani în care a trăit în solitudine, Morandi a decis să-și deschidă paradisul în fața altora și să facă poze pe care să le împrăștie pe Instagram, Facebook și Twitter.

Acum, Morandi primește vizitatori pe frumoasa plajă La Spiaggia Rosa, însă viața sa liniștită a rămas aproape neschimbată de când a pășit pentru prima dată pe insulă.

„Am fost întotdeauna un copil rebel”, a spus acesta pentru CNN Travel. „Cred că am fugit prima dată de acasă la vârsta de nouă ani”.

La școală, Morandi nu avea răbdare cu profesorii, acasă simțea frustrare față de părinți. Ca adult, acesta se simțea nedreptățit de către societate.

„Am fost protestatar în 1968. Apoi am încetat să mă implic în politică, pentru că am realizat că nu eram făcut pentru conflictele armate. Urăsc armele”, a spus acesta. „Am început să mă gândesc să părăsesc o societate care nu lua indivizii în considerare, însă se gândea doar la putere și bani”.

Frustrat, Morandi a decis să plece în Italia, împreună cu câțiva prieteni.

„Am luat un catamaran să plecăm în Polinezia pentru a căuta o insulă goală pe care să începem o nouă viață”.

În loc să ajungă în Polinezia, Morandi împreună cu prietenii săi au ajuns în Budelli, care se află între Corsica și Sardinia.

Când Morandi a ajuns pe insulă în 1980, a realizat că a găsit insula perfectă. „Așa am luat locul ăsta și mi-am găsit Polinezia aici”, spune Morandi.

Morandi a devenit gardianul insulei și a evitat, pentru început, turiștii.

Cu toate acestea, există posibilitatea ca zilele sale pe insulă să se încheie, în condițiile în care proprietarii s-au tot schimbat. „Insula a fost achiziționată de către stat și stau aici până când noul președinte al insulei se decide ce să facă cu mine”, a spus Morandi.

Autoritățile au făcut Insula Budelli o parte a Parcului Național La Maddalena și au instalat wi-fi pentru vizitatori.

„Nu am simțit niciodată singurătatea, pentru că mă simt bine singur”, spune Morandi.

 

 

×