x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Bologna, orașul celor două turnuri

Bologna, orașul celor două turnuri

12 Ian 2016   •   20:22
Bologna, orașul celor două turnuri
Sursa foto: minoandriani/Getty Images/iStockphoto

Recunoscut mai ales datorită celei mai vechi universități din lume, care datează din anul 1088, Bologna este capitala uneia dintre cele mai bogate regiuni italiene, Emilia Romagna.

Orașul reprezintă însă un obiectiv ideal pentru turiştii italieni şi străini care caută în Peninsulă o vacanță culturală, dar şi momente de relaxare și divertisment.

Italienii numesc Bologna oraşul „rosso“ (roşu) pentru culoarea acoperişurilor şi a caselor, dar şi oraşul „grasso“ (gras) pentru excelenta sa gas- tronomie, cunoscută şi apreciată la nivel mondial. De 2.500 de ani, inima oraşului este Piazza Maggiore, piața centrală.

De aici pornesc toate traseele turistice. Palatul Regelui, Palatul Podestà, Piazza Nettuno sau Torre Degli Asinelli (sau Le Due Torri). Biletul costă câțiva euro, însă priveliștea e de neprețuit.

Bologna este şi un oraş cu prețuri abordabile, în care turiştii se pot opri cîteva zile, şi de unde, cu trenul, pot vizita marile oraşe din apropiere: Roma, Florența, Siena, Pisa, Veneția, Genova, Padova.

În cazul în care optați pentru un city break, trebuie să scoateți din buzunar aproximativ 200 de euro de persoană pentru un sejur de 2 nopți, cazare și transport incluse în preț.
 

×
Subiecte în articol: bologna italia turism calatorii