x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cambodgia a interzis plimbările pe spatele elefanților în Angkor

Cambodgia a interzis plimbările pe spatele elefanților în Angkor

15 Noi 2019   •   16:09
Cambodgia a interzis plimbările pe spatele elefanților în Angkor

Autorităţile cambodgiene au decis să interzică în perimetrul celebrului sit arheologic Angkor plimbările pe spatele elefanţilor, considerate o cruzime de către asociaţiile pentru protecţia animalelor. Cinci dintre cele 14 pahiderme folosite pentru plimbări au fost deja transferate într-o pădure la circa 40 de kilometri distanţă.

Plimbările nu vor mai fi autorizate în parcul arheologic de la începutul anului viitor, a precizat pentru AFP Long Kosal, purtătorul de cuvânt al autorităţii care gestionează situl. "Utilizarea elefanţilor în scopuri comerciale nu este adecvată", a adăugat acesta, precizând că o parte dintre exemplare sunt deja bătrâne.

Plimbările pe spatele elefanţilor sunt o distracţie pusă la dispoziţia turiştilor în Cambodgia, Vietnam, Laos și Thailanda.

Această practică este denunţată de asociaţiile pentru protecţia animalelor care susţin că dresajul elefanţilor tineri este câteodată prea brutal, iar volumul de muncă repartizat acestora prea mare.

În 2016, unul dintre elefanți a decedat după ce a transportat turişti în jurul complexului templului Angkor Wat pe o vreme toridă. Animalul plimba turiştii de circa 45 de minute când s-a prăbuşit la pământ.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cambodgia