x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Când va fi inaugurată pârtia de schi de la Bistriţa

Când va fi inaugurată pârtia de schi de la Bistriţa

05 Dec 2016   •   23:40
Când va fi inaugurată pârtia de schi de la Bistriţa
Sursa foto: Bogdan Iurascu/INTACT IMAGES

Pârtia de schi amenajată pe Dealul Cocoşului de lângă municipiul Bistriţa, care a costat peste 5 milioane euro din bugetul local, va fi inaugurată abia anul viitor, în luna ianuarie, deoarece instalaţia de telescaun nu are toate avizele pentru a putea funcţiona, a declarat luni seara primarul Ovidiu Creţu, care a participat la deschiderea târgului de iarnă din centrul istoric.

"Cel mai optimist termen, ca să fixez o dată în timp, este 15 ianuarie. Cu toate avizele şi toate termenele de aşteptare, cu procedurile de licitaţie, data de 15 ianuarie este data cea mai apropiată, pentru că nu putem să riscăm absolut nimic. Este vorba despre ISCIR, de securitatea oamenilor, şi fără absolut toate avizele nu putem. Ca să obţinem toate avizele, avem nevoie de tot felul de meserii şi de acorduri, din toate părţile. Le vom face pe toate şi vom schia cu siguranţă sezonul acesta", a spus primarul.

Una dintre problemele întâmpinate de municipalitate a fost să găsească o firmă care să administreze instalaţia de telescaun, însă edilul spune că ar exista o astfel de societate chiar la Bistriţa sau, ca variantă de rezervă, executantul lucrării ar putea să se ocupe de partea de administrare pentru două-trei luni.

Chiar dacă la Bistriţa a nins, şi stratul de zăpadă depus depăşeşte zece centimetri, locuitorii oraşului nu se pot bucura încă de pârtia de schi nici măcar ca derdeluş.

"Noi vom începe de mâine (marţi - n.r.) să producem zăpadă, să tasăm pârtia. Pe zăpadă, aşa cum este acum, nu se poate face nimic, pentru că la trei coborâri cu sania se distruge tot. Atunci, va trebui să producem zăpadă artificială, să o combinăm cu cea existentă", a explicat primarul Creţu.

Pârtia de schi din Bistriţa este situată la o altitudine ce nu depăşeşte 680 metri, are o lungime de 1,3 kilometri, este dotată cu telescaun şi instalaţie de zăpadă artificială.

Fondurile necesare pentru această investiţie, care se ridică la peste 5 milioane euro, au fost obţinute de primărie în baza unui credit bancar.

Lucrările de amenajare a pârtiei au fost efectuate de firma Kranz Eurocenter SRL din Piteşti, iar echipamentele au fost furnizate de firma austriacă Doppelmayr, în baza contractului adjudecat de cele două companii în luna august a anului trecut.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: bistriţa partie