x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Descoperă România: Castel Csernovics, Arad

Descoperă România: Castel Csernovics, Arad

23 Sep 2016   •   16:00
Descoperă România: Castel Csernovics, Arad

În România nu există numai Castelul Peleş sau Bran. O mulţime de clădiri încărcate de istorie abia aşteaptă să fie descoperite de iubitorii de frumos. Printre ele, şi elegantul Castel Csernovics, aflat în localitatea arădeană Macea, într-o grădină minunată.

Intrat în posesia familiei nobiliare de origine sârbă Csernovics în anul 1720, domeniul a fost pierdut la un joc de cărţi de urmaşul acesteia, pe la 1850. În 1948, castelul a fost naţionalizat şi transformat, rând pe rând, în azil, orfelinat, centru de reeducare şi sediu al Cooperativei Agricole.

După Revoluţie, castelul este jefuit, ajunge o ruină, ba chiar adăpost pentru ciobanii din zonă. În 1991, domeniul este salvat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” astfel că acum găzduieşte simpozioane şi congrese. Castelel este înconjurat de zeci de hectare de grădină botanică, unde putem admira specii de Ginko Biloba, laur, tisă, nuc negru, tei gigant.

Cum ajungi: Din Arad, se urmează drumul judeţean 709B, spre Curtici. Imediat după Curtici urmează localitatea Macea. Castelul se află în centru, chiar lângă primărie.

Taxa intrare: 2 lei adulţi, 1 leu copii. Program: L-V: 8 -16, S-D: 9-19.

×
Subiecte în articol: Castel Csernovics arad calatorii turism