x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cele mai căutate destinaţii la început de an

Cele mai căutate destinaţii la început de an

de Luciana Cocoș    |    05 Ian 2016   •   21:50
Cele mai căutate destinaţii la început de an
Sursa foto: LuckyBusiness/Getty Images/iStockphoto

După binemeritata vacanță de iarnă, românii încep noul an cu forțe proaspete. Cei care au petrecut Sărbătorile și Anul Nou acasă, cu familia și prietenii, se gândesc deja la o destinație de vacanță pentru început de an. Fie că sunt plaje exotice sau vârfuri muntoase, agențiile de turism au pregătit oferte fel de fel pentru această perioadă. Mai mult, împă¬timiții sporturilor de iarnă au parte de oferte avanta¬joase chiar și în luna fe-bruarie, când elevii au pri-ma vacanță din 2016.

Început de an exotic
În ultimii ani tot mai mulți români dau iarna de la noi pe îndepărtatele plaje însorite din Thailanda, Sri Lanka sau Mauritius. Ofertele last minute puse la bătaie de agenții se epuizează din ce în ce mai repede. De exemplu, un sejur de 11 zile în Bangkok și plaja Phuket din Thailanda, cu plecare în 22 ianuarie, costă peste 1.400 de euro. În primele zile, turiștii vor face un tur al capitalei thailandeze, Bangkok. Numit și Veneția Orientului, datorită nenumăratelor canale care îl străbat, Bangkok este în primul rând un oraș al tem-plelor, adăpostind peste 400 de astfel de edificii. Urmează apoi zile de relaxare pe plajele din insula Phuket, supranumită și Insula Zâmbetului, sau Perla Andamanului, numele derivând din gloria sa și bunăstarea locu¬itorilor dată de producția de metale prețioase. Pe insulă există nu mai puțin de opt plaje, dar și cea mai valoroasă colecție de scoici. Clima, apele calde ale Mării Andaman, plajele cu nisip alb și fin, dar și nenumăratele posibilități de petrecere a timpului liber fac din această destinație o certitudine pentru turiști din toate colțurile lumii.

O altă destinație preferată de români în primele luni ale anului este Mauritius, în Oceanul Indian. 10 zile în luna februarie costă de la 1.200 de euro de persoană. Mauritius este o destinație incitantă prin peisaj și clima tropicală blândă, cu temperaturi medii anuale de 23°C, o combinație spectacu¬loasă de vegetație tropicală cu munți abrupți de origine vulca-nică, lacuri și plaje cu nisipuri albe și apele azurii ale Oceanului Indian.

Pe schiuri, la vecinii bulgari
„Lunile ianuarie și februarie sunt luni perfecte pentru schi, iar dacă ne referim la tarife mai mici, recomandăm stațiunile de schi din Bulgaria. De exemplu, în Pamporovo, ofertele au tarife începând cu 21 euro/persoană/ noapte/hotel 4*/mic dejun inclus”, spune Mădălin Măncilă, director de marketing şi dezvol¬tare al unei agenții de turism. Este doar una dintre ofertele valabile în aceste zile. Și tot în Bulgaria este și Bansko, sau perla Balcanilor, cea mai renu¬mită stațiune de schi. Aici se schiază din 15 decembrie și până în 15 mai, pentru că stați¬unea se laudă cu cel mai lung sezon alb, pe cele mai moderne pârtii. Urmează apoi Borovets. O stațiune cu parfum de istorie, fiind inaugurată în 1896, în munţii Rila. Pârtiile urcă prin păduri de pin până la 2.600 de metri altitudine, astfel că se-zonul de schi se prelungește până în luna aprilie. Boro¬vets este apreciată de schiori din toată lumea pentru că aici pot încerca și schi de noapte, snowboarding, schi fond, sări¬turi cu schiurile și biatlon.
Pamporovo este o altă stațiune montană de la vecinii bulgari, aflată la 240 de km de Sofia, și este una recoman¬dată în special începătorilor. Pentru că Pamporovo este cea mai sudică stațiune de schi din Europa, pârtiile sunt mereu însorite, iar clima e blândă.

Vacanță cu mască, la Veneția
Carnavalul de la Veneția se înscrie între cele mai spectacu¬loase evenimente de acest tip de pe continentul european, care cuprinde, în fiecare an, mani¬festări stradale, baluri mascate, concerte și parade ale costu¬melor. Carnavalul își are originea în ritualurile ancestrale de trecere de la iarnă la primă¬vară. Istoria Carnavalului de la Veneția începe în anul 1162, primul document scris care atestă această manifestare datând însă din 1268, când este menționată și folosirea măștilor. A fost autorizat oficial prin¬tr-un act emis de Senatul Repu-blicii în 1296, în care se stipula că toată lumea are dreptul la distracție înainte de lăsatul secului pentru Postul Paștelui. Manifestările încep pe 23 ianu¬arie și țin până pe 9 februarie. Dacă ideea de vacanță vă surâde, aflați că agențiile orga¬nizează excursii și sejururi, fie pentru grupuri, fie cu transportul pe cont pro-priu. De exemplu, un pachet de 4 nopți, la un hotel de 4* în Mestre, ajunge la 593 euro, cu toate taxele incluse.


Sejur Carnaval Veneția
6-12 februarie 2016,
hotel 3*
Preț: 299 euro/persoană, transport cu autocarul, circuit
7-10 februarie 2016,
hotel 3*
Preț: 189 euro/persoa¬nă/mic dejun

Schi Bulgaria
Bansko, hotel 5*
Preț: 65 euro/persoană/ noapte/mic dejun
Sursa: HappyTour
Bansko, hotel 4*
Preț: 25 euro/persoană/ noapte/mic dejun
Borovets, hotel 4*
Preț: 30 euro/persoană/ noapte/mic dejun
Pamporovo, hotel 4*
Preț: 21 euro/persoană/ noapte/mic dejun

Sejur Kuala Lumpur&plaja Langkawi, hotel 4*
ianuarie 2016
Preț: 1.340 euro/9 nopți/ mic dejun/transport dus-în¬tors cu avionul/asigurare

Sejur Thailanda, hotel 5*
ianuarie 2016
Preț: 1.498 euro/persoană/8 nopți/mic dejun/transport dus-întors cu avionul/asigurare
Sejur Mauritius, hotel 3*
februarie 2016
Preț: 1.260 euro/10 zile/7 nopți/1 mic dejun, 1 prânz, 6 zile All Inclusive/ transport dus-întors cu avionul/asigurare


×