x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cele mai frumoase locuri unde să-ți petreci luna de miere în 2017

Cele mai frumoase locuri unde să-ți petreci luna de miere în 2017

de Oana Portase    |    28 Ian 2017   •   08:50
Cele mai frumoase locuri unde să-ți petreci luna de miere în 2017
Sursa foto: haveseen/Getty Images/iStockphoto

Nu mai este mult până când începe sezonul nunților, iar luna de miere este un prag esențială în noua viață pe care tinerii căsătoriți o încep. Planificarea unei nunți este stresantă și obositoare, iar alergătura nu se termină decât abia a doua zi după nuntă. Așa că luna de miere este perioada în care, în sfârșit, cuplul se poate relaxa. Românii preferă plajele exotice și sunt dispuși să scoată mai mulți bani din buzunar decât de obicei.

Când romantismul se îmbină cu luxul

Turiștii români au devenit ceva mai pretențioși și când vine vorba de vacanța de după nuntă. Nu se mai mulțumesc doar cu frumoasele plaje din Grecia și țintesc spre locuri cu adevărat deosebite cum ar fi Cuba, Seychelles, Tenerife sau Republica Dominicană. Există un turism dedicat pentru tinerii căsătoriți, iar ofertele sunt pe măsură. Cuplurile au parte de camere speciale în hoteluri de lux, cu vedere spre plajă sau grădini spectaculoase, cu bugalow pe plajă, jacuzzi în cameră, piscină și terasă private și mâncăruri din toată lumea.

“Marea majoritate a reţelelor hoteliere au înfiinţate chiar camere speciale destinate tinerilor căsătoriţi, care primesc şi o atenţie specială, pe durata sejurului, atât din partea personalului hotelier, dar şi mici cadouri, în funcţie de politica fiecărui hotel”, Ondina Dobriban, director general Paralela 45

Oferte personalizate pentru proaspeţii însurăţei

Plajele cu apă turcoaz din Grecia, Tenerife sau Mallorca sunt printre cele mai accesibile ca preț când vine vorba de luna de miere. În topul preferințelor și al celor mai frumoase locuri din lume pentru o vacanță exotică se află Republica Dominicană, Seychelles sau insulele din Caraibe. “Pentru acestea din urmă majoritatea celor care îşi rezervă sejururile aleg un grad mult mai mare de intimitate şi romantism, solicitând bungalow-uri direct pe plajă, dar şi servicii ultra-exclusiviste. Pentru Tenerife, Mallorca şi Santorini, media unei rezervări de tip honey moon pentru şapte zile este de aproximativ 1.800 de euro cu transport inclus, cazare şi servicii de masă incluse. Pentru destinaţiile exotice, acolo unde durata sejurului este 9-12 zile sau chiar 16 zile, tarifele pornesc de la 2.500 de euro/cuplu şi ajung la 7.500 de euro/cuplu, în medie”, spune Ondina Dobriban.

Marrakech sau mirajul Marocului

În topuri se mai strecoară și Maroc. Frumoasa țară oferă un carusel senzorial, e plină de culori, miresme și magie. Orașele din Maroc de la Ocean sunt perfecte pentru o lună de miere în care puteți îmbina relaxarea cu diverse activități cum ar fi surfing-ul sau scufundările. Nu veți duce lipsă de pește proaspăt, fucte de mare, kebab, ceai marocan și cocktailuri amețitoare.

 

Pentru doamnele dependente de shopping, orașele Marocului oferă o gamă vastă de magazine și brand-uri de lux, dar și locuri de unde să-și cumpere un kaftan original.

 

Marrakech, de exemplu, este un adevărat magnet pentru turiștii care vor să viziteze palatele sultanilor, bazarurile pline de arome și papuci de piele, vor să se plimbe pe cămilă sau să se relaxeze într-un hammam.

 

Cuplurile trebuie să facă dovada căsătoriei

Ce este important de reţinut  şi consultanţii de turism recomandă întotdeauna acestor turişti, este să poată să facă dovada la recepţia hotelului, prin prezentarea certificatului de căsătorie (recent) că fac parte din această categorie.

 

Cină pe malul Mării Caraibelor

Turks și Caicos sunt adevărate nestemate ale insulelor din Caraibe. Aici găsim printre cele mai frumoase plaje din lume și hoteluri de lux care oferă turiștilor evadarea perfectă pe o insulă. Este locul ideal pentru o relaxare supremă, fără prea multe locuri de vizitat sau activități de planificat. Puteți eventual să vă bucurați de o plimbare călare, la malul mării, la apus.

“În Punta Cana, Republica Dominicană, pe tot parsursul sejurului lor uşa camerei de hotel le este decorată, ca să atragă atenţia celorlalţi turişti că este locuită de proaspăt căsătoriţi, primesc şampanie şi dulciuri în cameră, le este rezervată o masă la restaurantul indicat de ei şi decorată cu trandafiri. Pot alege chiar să cineze pe malul Mării Caraibelor şi să reediteze petrecerea de nuntă cu animatori, la malul mării.”, ne spun reprezentanții Eximtur.

OFERTE EXOTICE

Republica Dominicană

Cazare: de la 89 EUR/ persoană/ noapte cu all inclusive;

Avion: de la 931 euro/persoană;

Maldive

Cazare: de la 124 EUR/ persoană/ noapte cu mic dejun;

Avion: de la 953 euro/persoană;

Seychelles

Cazare: de la 187 EUR/ persoană/ noapte cu mic dejun;

Avion: de la un tarif de 754 euro/persoană;

Thailanda

Cazare: de la 53 EUR/ persoană/ noapte cu mic dejun;

Avion: de la un tarif de 697 euro/persoană;

SURSA: EXIMTUR

 

Seychelles, paradisul tropical

Seychelles nu lipsește din niciun top când vine vorba de cele mai frumoase plaje din lume. S-a transformat într-o destinație preferată de milionarii din întreaga lume, însă nu doar bogații se bucură de nisipul de aur de acolo.

Seychelles se află acum și printre preferințele românilor care își doresc o lună de miere perfectă. Localnicii și hotelierii oferă cele mai bune servicii, iar turiștii ceva mai activi nu se vor plictisi.

În Seychelles se pot face drumeții spectaculoase, caiac, snorkeling, scufundări și vizite la epave. Cuplurile care nu vor să petreacă toată vacanță pe plajă au opțiunea de a îmbina relaxarea cu vizitarea. “Singapore & plaja Phuket este o destinație ideală pentru cei care vor să îmbine o vacanță activă, având posibilitatea să exploreze metropola Singapore, cu o vacanță romantic în Phuket, un paradis tropical. Iar orice vacanță în Seychelles este o experiență unică, cu atât mai mult dacă este aleasă pentru luna de miere, nisipul alb și apa turcoaz potențând exotismul destinației.”, spune Daniela Toncu, director de vânzări Happy Tour.

Prețurile sunt piperate față de o vacanță obișnuită, însă serviciile sunt cu mult peste așteptări. Resorturile aflate pe insule oferă şi cazarea în bungalowuri, iar tinerii căsătoriți se pot bucura de șezlonguri și umbrele la piscină și pe plajă, Wifi, centru fitness, terenuri de tenis, aqua aerobic, minigolf, tenis de masă, biliard, fotbal, volei de plajă, badminton, catamaran, caiac, restaurante à la carte și multe altele.

Safari în luna de miere

Botswana sau Zanzibar sunt locuri la care mulți dintre noi visează. Apele de un albastru ireal și chemarea sălbăticiei sunt extrem de căutate de turiștii care își doresc o vacanță în Africa. Animalele, mâncarea, plajele, toate sunt ingrediente pentru o lună de miere inedită. După un safari aventuros, cuplurile pot lua cina la lumina lumânării în deșert.

CELE MAI SCUMPE VACANȚE

Aruba – 6.500 euro /cuplu

Servicii incluse: bilete avion, cazare hotel 5*, fără masă, transfer, asistență;

Zanzibar  - 4.000 euro/cuplu

Servicii incluse: bilete de avion, cazare hotel 5*, All Inclusive, transfer, asistență;

Punta Cana – 3.500 euro/cuplu

Servicii incluse: bilete avion, cazare hotel 5*, All Inclusive, transfer, asistență;

SURSA: HAPPY TOUR

 

“Alte destinații solicitate de clienții Happy Tour sunt: Punta Cana, Noua Zeelandă, Paris – Franța, Honolulu – Hawaii, Sri Lanka, Tanzania, Vietnam. Pentru aceste destinații toate ofertele au fost personalizate în funcție de nevoile și cerințele lor.”, mai spune Daniela Toncu.

Mexic, Cuba sau India. Ce alegeţi?

În topul destinațiilor spectaculoase pentru luna de miere se mai află Mexic, Cuba, Uruguay, India, Oman sau Nicaragua. Uruguay, de exemplu, este locul perfect pentru cei care vor să descopere părți din America de Sud. Sate cu plaje și petreceri ca nicăieri în lume.

 

Puține țări oferă un spectacol al condimentelor în mâncare precum India. Udaipur, cunoscut drept orașul lacurilor și al palatelor, este un loc cu adevărat unic pentru luna de miere.

 

În schimb, Nicaragua este o destinație de lux atât pentru cei care vor doar să se relaxeze, dar și pentru cei care vor o adevărată aventură. Surfing, plimbări pe lângă vulcani și păduri inedite.

Pe drumul lavandei

Când vine vorba de romantism, francezii sunt cei mai pricepuți. Cuplurile care nu vor să lenevească într-un resort de lux la plajă pot descoperi frumusețea rurală a Franței. Iubitorii de baghete cu unt, vinuri extraordinare, artă, călărie și biciclete se pot delecta în faimoasa Provence. Satele franceze oferă experiențe de neuitat și sunt locul perfect pentru tinerii îndrăgostiți.

Strălucirea orașelor americane vinde bine

Unele cupluri dau plaja și pe strălucirea marilor orașe, așa că aleg să-și petreacă luna de miere în Las Vegas, Los Angeles sau New York. Statele Unite rămân o destinație destul de scumpă pentru multe buzunare, așa că multe cupluri profită de proaspăta căsătorie și banii de vacanță și pleacă să descopere pentru câteva zile visul american. Și astfel de vacațe ajung la câteva mii de euro pentru un cuplu.

 

×