x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cele mai ieftine locuri de vizitat în 2017

Cele mai ieftine locuri de vizitat în 2017

de Oana Portase    |    15 Mar 2017   •   19:40
Cele mai ieftine locuri de vizitat în 2017
Sursa foto: fazon1/Getty Images/iStockphoto

Din Cambodgia până în România, turiștii pot alege pentru următoarele vacanțe cele mai ieftine orașe din lume. Unul dintre cele mai cunoscute site-uri de călătorii, Lonely Planet, a alcătuit un top al celor mai scumpe și ieftine destinații pentru 2017, iar București nu lipsește din clasament. Experții Lonely Planet au analizat 84 de țări și oferă mai multe variante de destinații pentru cei cu un buget redus printre care orașe europene, dar și zone exotice.

 

Sofia a fost declarată cea mai ieftină destinație, cu un cost total de 43,56 de euro pe noapte, iar cea mai scumpă destinație este Zurich, cu un cost de 194,29 de euro pe noapte.

În analiza celor de la Lonely Planet au fost luate în considerare cazarea la hotel, mâncarea, tarifele taxiurilor și costul pentru ieșirile în oraș seara pentru o zi.

 

Românii sunt norocoși pentru că pot ajunge rapid în cea mai ieftină destinație din topul Lonely Planet, capitala Bulgariei aflându-se la o distanță de 380 de kilometri de București. Sofia se găsește la poalele munților Vitosha și are o populație de 1,4 milioane de locuitori. Capitala Bulgariei este o destinație plăcută pentru că îmbină atmosfera de metropolă cu peisajul verde al naturii. Turiștii iubitori de natură pot urca pe munții Vitosha cu telegondola. Înapoi în oraș, chiar în centru se află unul dintre cele șapte izvorare de apă minerală cu care se mândrește Sofia. Orașul oferă numeroase monumente ce pot fi vizitate de turiști printre care Biserica Bojana, înscrisă în patrimoniul UNESCO, Biserica Sf. Gheorghe, considerată cea mai veche clădire din oraș, iar pe lista muzeelor nu trebuie ocolit Muzeul Național de Istorie, Muzeul Bulgar de Istorie Naturală, Muzeul Pământului și al Oamenilor sau Biblioteca Națională Kiril și Metodiu. În Sofia mai pot fi vizitate Grădina Botanică, fondată în 1888, sau frumoasele parcuri și grădini. Muntele Vitosha a dat și numele bulevardului care este nominalizat într-un top al celor mai scumpe artere comerciale din lume.

Mirajul piramidelor

Cairo ocupă locul doi în topul celor mai ieftine destinații din 2017. Turiștii pot călători în capitala Egiptului cu aproximativ 44,56 de euro pe zi. Cairo se întinde pe ambele maluri ale Nilului și îmbină maiestuos monumentele antice, cum ar fi biserici, palate, moschei, cu grădinile luxuriante, modernul din zilele noastre și frumoasele piramide. Orașul este bogat în locuri de vizitat și este recomandat să-l străbateți district cu district. În Midan Tahrir – Piața Eliberării – veți găsi impozantul Palat Abdeen, apoi drumul vă poartă spre Midan Ataba, unde se îmbină orașul vechi cu cel nou, veți întâlni și colosul lui Ramses al II-lea, numeroase moschei, orașul antic al Babilonului, biserica suspendată dedicată Fecioarei și multe alte obiective ce formează un mix cultural impresionant. Păstrați-vă o zi doar pentru renumitele piramide din Gizeh. Muzeele din Cairo cuprind printre cele mai impresionante expoziții din lume când vine vorba de faraoni și comorile din piramide.

CÂT NE COSTĂ

Cazare, taxi, mâncare, divertisment

Sofia – 43,56 euro/noapte;

Cairo – 44,56 euro/noapte;

Cartagena – 45,26 euro/noapte;

București – 50,01 euro/noapte;

Antalya – 50,13 euro/noapte;

Siem Reap – 51,18 euro/noapte;

Kiev – 53,27 euro/noapte;

Manila – 53,47 euro/noapte;

Mexico City – 57,72 euro/noapte;

Sliema – 58,87 euro/noapte;

Sursa: lonelyplanet.com

 

Cafele aromate și ape turcoaz

Locul trei în topul celor mai ieftine destinații pentru 2017 este ocupat de Cartagena din Columbia. Țara este renumită pentru cafelele care au cucerit întreaga lume dar și pentru peisajele impresionante. Cei de la Lonely Plante spun că o zi în Cartagena, cu tot cu cazare, vă ca costa aproximativ 45,26 de euro. Cartagena se află pe coasta de nord a Columbiei și este al cincilea cel mai mare oraș al țării. Principala atracție din Cartagena este orașul istoric unde găsim Turnul cu Ceas, Plaza Trinidad, Castelul San Felipe, o cetate construită în 1657, Dealul La Popa sau Mănăstirea Santa Cruz.

 

Cel mai cunoscut și vizitat muzeu din Cartagena este Palatul de Inchiziție, aflat în Centrul Istoric, care comemorează inchiziția spaniolă.

 

Muzeul Aurului este alt obiectiv important de vizitat, acesta găzduind numeroase colecții prețioase. Pentru relaxare, vă puteți retrage pe cea mai frumoasă plajă din Cartagena: Plaja Blanca. Nisipul de aici este alb iar apa turcoaz și foarte limpede.

BULGARIA – Sofia;

EGIPT – Cairo;

COLUMBIA – Cartagena;

ROMÂNIA – București;

TURCIA – Antalya;

CAMBODGIA – Siem Reap;

UCRAINA – Kiev;

FILIPINE – Manila;

MEXIC – Mexico City;

MALTA – Sliema;

Sursa: lonelyplanet.com

 

 

O poartă spre lumea antică

Topul este continuat de București, unde turiștii vor cheltui aproximativ 50 de euro pe noapte și de Antalya unde costurile sunt asemănătoare cu cele din capitala noastră. Zonele exotice nu lipsesc din clasament, pe locul şase găsim Siem Reap din Cambodgia. O vacanță aici ajunge la puțin peste 51 de euro pe noapte, spun cei de la Lonely Planet. Principala atracție din Siem Reap este impresionantul templu Angkor Wat care atrage mii de turiști. Siem Reap este o poartă către lumea antică, dar în același timp este locul perfect pentru toate felurile de turiști, de la cei care vin cu rucsacul în spate, până la cei care vor lux de 5 stele. Orașul din Cambodgia oferă experiențe de neuitat pe lângă aventura de la temple. Turiștii pot merge la faimosul circ, la muzee impresionante sau îi pot vedea pe meșteșugari în timp ce lucrează obiecte tradiționale din lemn.

Descoperă oraşul Kiev

O altă destinație la care românii au acces rapid este Kiev, capitala Ucrainei. Țara vecină este în continuare măcinată de luptele politice, însă capitala rămâne mereu o atracție pentru turiștii care vor să descopere lumea. O vacanță în Kiev ne costă, în medie, 53,27 euro pe noapte. Capitala Ucrainei este un important centru științific, cultural și educațional, găzduind numeroase monumente istorice. Kiev a intrat de multe ori în topul celor mai frumoase orașe europene. Lăcașele de cult din oraș sunt impunătoare, Pechersk Lavra fiind un simbol al metropolei. Tot aici găsim Catedrala Sfânta Sophia sau Domul Sfântul Mihail. Centrul orașului cuprinde Maidan Nezalezhnosti – Piața Independenței – și Turnul TV, unul dintre cele mai înalte turnuri din lume. Kiev este un oraș care se bucură și de natură, fiind bogat în parcuri și plaje naturale.

Aventură și relaxare în “Perla Orientului

Capitala statului Filipine ocupă locul opt în clasamentul orașelor ieftine din 2017. Vom cheltui aici aproximativ 53,47 euro pe noapte. Manila este un oraș impresionant, care îmbină exotismul cu modernismul. Capitala din Filipine este plină de viață, mereu aglomerată, plină de mall-uri luxoase și de zgârie nori. Manila este împărțită în 16 districte, toate având obiective turistice importante. Catedrala Manila, Palatul Coconut, Universitatea Santo Tomas fiind printre cele mai importante clădiri de vizitat. Manila mai găzduiește și unul dintre cele mai mari Chinatown din lume.

Descoperă Mexico City

Mexico City ocupă locul nouă în clasamentul Lonely Planet. O vacanță aici ne va costa aproximativ 57,72 de euro pe noapte. Capitala Mexicului este alt loc care vibrează zi și noapte de turiști, fiind unul dintre cele mai mari orașe ale lumii. Mexico City este dominat de clădiri luxoase, monumente, parcuri verzi și palate, fiind un oraș construit pe ruinele capitalei antice ale aztecilor. Catedrala Metropolitană, aflată în patrimoniul UNESCO, este una dintre cele mai impresionante structuri arheologice din emisfera vestică. Orașul este bogat în obiective de vizitat, printre care Palatul Național, Plaza de la Constitution, Monumentul Îngerilor Independenței, Basilica Guadalupe, Turnul Latino-American și Turnul Maya, Parcul și Grădina Zoologică Chapultepec, Piramidele Teotihucan și numeroase muzee.

Shopping și relaxare în Malta

Stațiunea Sliema din Malta este pe locul 10 în topul celor mai ieftine destinații din 2017. Sliema este perfectă pentru relaxare, dar este renumită și pentru magazinele de aici. Cei de la Lonely Planet estimează că un turist poate cheltui în Sliema, în medie, 58,87 de euro pe noapte, fără sesiunile de shopping.

Clasamentul cuprinde și cele mai scumpe orașe din lume de vizitat în 2017. Zurich este în top, urmat de New York, Copenhaga, Oslo și Stockholm, costurile de aici depășind 150 de euro pe zi.

 

CELE MAI SCUMPE DESTINAȚII DIN 2017

ELVEȚIA – Zurich;

SUA - New York;

DANEMARCA – Copenhaga;

NORVEGIA – Oslo;

SUEDIA – Stockholm;

ITALIA – Veneția;

OLANDA – Amsterdam;

HAWAII – Honolulu;

ITALIA – Roma;

VENEZUELA – Caracas;

Sursa: lonelyplanet.com

×