x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cinci stele în mijlocul pădurii

Cinci stele în mijlocul pădurii

de IncomeMagazine    |    17 Noi 2012   •   09:11
Cinci stele în mijlocul pădurii
Sursa foto: Maria Wachala/Getty Images/iStockphoto

Suedezii stăpânesc un teritoriu imens și cu atracţii turistice de tot felul. Mari iubitori de sport și de natură, ei își invită adesea vizitatorii să se afunde în adâncul pădurilor, să se piardă pe câmpiile imense sau să se relaxeze pe malul numeroaselor lacuri. Obsedaţi de curăţenie și de protejarea naturii, acești scandinavi și-au imaginat un lux ca nicăieri în altă parte. În mijlocul unui peisaj de basm, departe de lumea stresată și stresantă, se găsesc adesea schituri din lemn, neconectate la energie electrică. Lumina vine de la lămpi cu kerosen, căldura de la lemnele din pădure, iar hrana de la fermele eco ale proprietarilor. Lacurile și pădurile din jur animă pasiunile turistice ale călătorilor, iar în jurul cabanelor sunt nelipsitele spa-uri, dar cu o tentă cu totul specială.

Turismul eco din ţările nordice atinge cele mai înalte standarde și poate satisface orice pretenţie sofisticată în materie de gusturi, deși neconvenţionalul se întâlnește la tot pasul. Suedia, o ţară imensă și puţin populată, deţine o reţea impresionantă de drumuri și atracţii turistice foarte bine dotate.

Sunt celebre traseul Sörmland, din jurul Stockholmului, un drum de 800 de km ce trece prin păduri, locuri istorice și cuprins de vederi panoramice superbe, dar și Poteca regală din nordul ţării, ce oferă priveliști spectacoloase prin munţii suedezi. Aceste trasee sunt pigmentate regulat de popasuri, restaurante, locuri de alimentare cu provizii culese din mijlocul naturii. Există un vechi obicei în Suedia, care permite oricărui turist să se avânte și să se instaleze sau să campeze oriunde crede de cuviinţă, dacă locul nu este împrejmuit și dacă nu provoacă daune proprietăţii. La foarte mare căutare sunt escapadele cu bicicleta, iar una dintre cele mai bune regiuni de explorat este Östergötland, provincie situată în sudul ţării, la est de marele lac Vättern.

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro

Citeste si
Cantonul superlativelor
Pe Drumul Romantic
Pe urmele lui Van Gogh şi Cezanne
Imagini de pus în ramă

 

 

×
Subiecte în articol: vacanta suedia traseul Sörmland