x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cleopatra, legenda din Alanya

Cleopatra, legenda din Alanya

de Elena Stan    |    14 Iun 2009   •   00:00
Cleopatra, legenda din Alanya

Ce poate fi mai frumos decât să stai la plajă, la soare, pe şezlong, şi să ai în dreapta apa cristalină a mării, iar în stânga să vezi munţii acoperiţi de zăpadă? Această minunată privelişte poate fi descoperită în staţiunea Alanya din Turcia.

Aflată la 130 de kilometri distanţă de aeroportul din Antalya, staţiunea Alanya este situată la poalele munţilor Taurus, fiind înconjurată de numeroase livezi de citrice şi plantaţii de banani pitici. De asemenea, aici se găseşte şi renumita plajă cu nisipul alb ca zăpada, ce este cunoscută ca "plaja Cleopatrei".

Potrivit legendei, staţiunea Alanya, fostul port al piraţilor, a fost dăruită de către împăratul Marc Antoniu favoritei sale Cleopatra ca dar de nuntă, prin urmare acest tărâm este într-adevăr deosebit. Cleopatra petrecea foarte mult timp în această staţiune, îmbăindu-se în apa cristalină a Mării Mediterane.

Străzile şerpuite ale oraşului sunt pline de magazine mărunte, cafenele şi restaurante, care atrag vizitatorii de la distanţă cu arome îmbietoare. Aceasta este cea mai estică destinaţie turistică, iar mai departe înspre est, turiştii curioşi pot descoperi Turcia fără hoteluri moderne şi infrastructură, ceea ce reprezintă pentru anumite persoane, abia începutul unei adevărate aventuri.

OFERTE.Agenţiile de turism au în oferte pachete turistice ce includ vizitarea principalelor obiective din staţiune. Un pachet turistic ce include şapte nopţi cazare la hotelurile de 5 stele din staţiune, în regim all inclusive, transport cu avionul, transferurile, costă de la 470-1.000 de euro de persoană în această perioadă la agenţia Cristian Tour. În vârf de sezon, un sejur poate depăşi şi 2.500 de euro de persoană.

×
Subiecte în articol: destinaţii turistice