x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Concediu în sezon vs concediu în extrasezon

Concediu în sezon vs concediu în extrasezon

de IncomeMagazine    |    20 Oct 2012   •   12:19
Concediu în sezon vs concediu în extrasezon
Sursa foto: thinkstock

De câţiva ani, listele de concedii nu se mai aglomerează doar cu programări pentru iulie sau august, luni în care, în mod tradiţional, românii îşi rezervau două săptămâni pentru odihnă. Octombrie sau februarie par a fi luni la fel de bune pentru o evadare din stresul zilnic. Preţurile sunt fără excepţie mai mici, iar aglomeraţia aproape inexistentă. Lipsesc, în schimb, zilele însorite de vară şi atmosfera generală de vacanţă. La ce sunteţi dispuşi să renunţaţi pentru concediul perfect?

Agenţiile de turism au dezvoltat în ultimii ani pachete turistice foarte complexe, care acoperă, practic, aproape orice tip de preferinţă în materie de concediu. Au în ofertă destinaţii de vară, destinaţii de iarnă, destinaţii pentru shopping sau doar pentru un city break, vacanţe exotice sau destinaţii pentru luna de miere, pachete pentru seniori sau pentru familiile care călătoresc alături de copii.

Asta pentru că şi piaţa s-a dezvoltat, iar clienţii şi-au rafinat gusturile. Vara nu se mai duc doar la mare, aşa cum nici iarna nu se mai duc doar la munte. În plus, au început să cântărească mai atent alternativele pe care le au la îndemână şi au grijă ca de fiecare dată să facă alegerea cea mai înţeleaptă din punct de vedere financiar.

în sezon

AVANTAJE

Resimţiţi din plin atmosfera de vacanţă şi nu aveţi niciun fel de limitări în ceea ce priveşte opţiunile de petrecere a  timpului liber. Nu aveţi motive de îngrijorare în privinţa vremii. Riscul de a vă strica vacanţa din cauza vremii capricioase este redus la minimum. În iulie şi august vremea este bună mai peste tot, așa cum, pentru vacanţele la schi, nu riscaţi să rămâneţi fără zăpadă dacă plecaţi în concediu în decembrie sau ianuarie.

Citeste mai mult pe incomemagzine.ro

Citeste si
Prin Pirineii catalani
Magnetul Dolomiţilor
Prin Corsica, raiul vacanţelor târzii
Evadare din Madrid. Prin inima Spaniei

×
Subiecte în articol: versus concediu sezon extrasezon