x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Costa del Sol - Vacanta de vis pe plajele spaniole

Costa del Sol - Vacanta de vis pe plajele spaniole

de Iohanna Onaca Purdea    |    30 Iul 2006   •   00:00

Litoralul sudic al Spaniei este des-tinatia ideala pentru turistii care doresc sa imbine plaja cu sportul si excursiile.

LA SOARE. Nisipul fin si apa albastra a Mediteranei fac din plajele spaniole un punct de atractie pentru turistii de pretutindeni

Litoralul sudic al Spaniei este destinatia ideala pentru turistii care doresc sa imbine plaja cu sportul si excursiile.

Costa del Sol combina toate elementele pentru o vacanta reusita: plaje insorite, apa albastra a Mediteranei, nenumarate posibilitati de agrement, shopping si locuri istorice care merita sa fie vizitate. Regiunea este renumita pentru plajele sale, printre cele mai bune din Europa. Daca alegeti un sejur pentru soare si baie, cu siguranta nu va veti plictisi. Sporturile la malul marii tenteaza deopotriva pe profesionisti si pe incepatori: golf, sporturi nautice, tenis, scufundari, volei pe plaja.

ATRACTII. "Costa del Sol reprezinta, in opinia mea, cel mai complex produs turistic estival furnizat de piata romaneasca de chartere. Aici avem posibilitatea de a vedea o multime de locuri in care interactioneaza culturi extrem de diferite si de interesante. In Andaluzia ne provoaca Granada, Sevillia si Cordoba, iar Gibraltarul este la doi pasi. In plus, tot de aici se ajunge imediat in Maroc, iar frumoasa statiune portugheza Algarve, de la malul Oceanului Atlantic, este la doar 350 kilometri distanta", spune Adriana Goicea, directorul Cocktail Holidays (marca a Prompt Service Travel).

EXCURSII. In cadrul unei excursii de o zi in Granada puteti vizita Alhambra, cel mai faimos palat arab din lume si faimoasele Gradini Generalife. La Cordoba veti vizita orasul vechi, unic pentru trasaturile sale arabe si evreiesti, pentru Mezquita, cartierul evreiesc si Podul Roman. In alta zi puteti opta pentru o excursie la Sevilla. Dupa vizitarea Marii Catedrale, ghidul va va oferi un tur al orasului incluzand o plimbare pe strazile principale si prin piatete precum Santa Cruz, Parcul Maria Luisa, Piata Spaniei, Torre del Oro.

O vacanta reusita in sudul Spaniei trebuie sa cuprinda si o aventura in inima naturii, in Selwo. Acesta este un parc natural, unic in Europa, intins pe o suprafata de 100 de hectare, unde veti descoperi nenumarate contraste: jungla se impleteste cu un paradis unde animale din cinci continente coabiteaza in semi-libertate.

Intr-un sejur de o saptamana la Costa del Sol aveti foarte multe de facut si de vazut. Dar nu trebuie sa plecati fara sa vizitati regiunea muntoasa a Rondei, pentru a va bucura de peisaje de vis. La Ronda se viziteaza catedrala, vechiul oras, unde se desfasoara corida, precum si cunoscutul Tajo, o zona cu frumuseti naturale si o depresiune adanca de 150 m.

Tarife - Sejur in Spania cu 500 de euro


Pentru o vacanta in Costa del Sol trebuie sa platiti intre 500 si 800 de euro de persoana, in functie de categoria hotelului si serviciile incluse. Astfel, un sejur de opt zile, oferit de Cocktail Holidays, costa 499 de euro la un hotel de trei stele sau 639 de euro la patru stele, ambele cu mic dejun inclus. Un pachet cu sapte nopti de cazare, oferit de Prestige Tours, costa 655 de euro la un hotel de cinci stele, cu mic dejun sau 799 de euro la un hotel de patru stele, in regim all inclusive. Toate ofertele includ biletul de avion, transferul de la aeroport si asistenta turistica. "Pe Costa del Sol, spre deosebire de alte destinatii estivale, hotelurile se prezinta in realitate cu o stea peste ceea ce au ele afisat", spune Adriana Goicea de la Cocktail Holidays.

Marbella - Yachting cu vedete


Turistii care aleg o vacanta pe Costa del Sol pot avea norocul sa intalneasca si cateva vedete venite sa se relaxeze pe litoralul spaniol. "In Marbella, care inseamna "Marea frumoasa", isi dau intalnire toate starurile amatoare de yachting. Te poti ciocni aici, la orice pas, cu actori, cantareti sau politicieni celebri", spune Mircea Vladu - directorul Prestige Tours. "Marina locala este una dintre cele mai luxoase din lume, rivalizand la acest capitol cu cea de pe Coasta de Azur. Eleganta si stilul sunt intalnite si pe faimoasele terenuri de golf ori pe strazile pe care abunda magazinele de firma, cu preturi foarte bune. Asadar, soare, plaje excelente, servicii impecabile, sport, viata cosmopolita si shopping de calitate intr-un singur loc", adauga Mircea Vladu.

×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie costă