x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Crăciun cu tradiţii la sat şi Revelion pe plaje exotice

Crăciun cu tradiţii la sat şi Revelion pe plaje exotice

de Oana Portase    |    10 Oct 2017   •   20:55
Crăciun cu tradiţii la sat şi Revelion pe plaje exotice
Sursa foto: LuckyBusiness/Getty Images/iStockphoto

Nu mai este mult până când vom intra în magia sărbătorilor de iarnă, iar cei mai mulţi dintre români îşi caută în această perioadă destinaţiile de vacanţă. Unii preferă să stea acasă de Crăciun şi să plece de Revelion, în timp ce alţii cutreieră ţara pe toată perioada sărbătorilor. Crăciunul tradiţional, la sate, a început să fie placul românilor, în timp ce noaptea dintre ani este petrecută pe plaje exotice sau la ski în Austria. La modă este şi Revelionul de tip city break, astfel de pachete având preţuri ce pornesc de la 200 de euro de persoană. În schimb, petrecerea dintre ani într-un paradis călduros o să vă coste cel puțin 800 de euro de persoană

Crăciunul ne duce cu gândul la familie şi la cei apropiaţi. Românii preferă de cele mai multe ori să petreacă aceste sărbători acasă, alături de cei dragi, sau să meargă în vizite la rude. Însă cei care au chef de călătorii au de unde alege. Ofertele sunt bogate atât pentru vacanţe în România, cât şi în străinătate.

Sărbători în jacuzzi sau în case ţărăneşti

Maramureșul este locul ideal pentru un Crăciun tradițional. Pachetele turistice pentru această zonă conțin experiențe de neuitat pentru românii care vor să îmbine sărbătorile cu turismul. Un exemplu este un sejur de 5 zile în Borșa, care pornește de la aproximativ 500 de lei de persoană pentru 4 nopți de cazare, masa de Crăciun, tur cu autocarul prin Maramureș și drumeții. Pachetul nu cuprinde alte mese și transportul până în Borșa, dar dacă vreți totul inclus, atunci aveți opțiunea de 980 de lei de persoană. Veți avea inclus transportul din București sau alte orașe ale țării și mese în regim demipensiune. Turul prin Maramureș vă va purta pe la Cimitirul Vesel, Mănăstirea Peri, Memorialul Durerii, Mănăstirea Bârsana, Muzeul Țărăncii Române din Dragomirești și o drumeție la un izvor cu ape minerale. În seara de 23 decembrie veți împodobi bradul cu gazdele, iar în 24 și 25 decembrie veți lua parte la cinele festive de Crăciun și veți primi colindători. Dacă tot ați ajuns în inima Maramureșului, atunci în ultimele zile ale sejurului aveți ocazia să vă plimbați prin zăpadă cu Mocănița pe Valea Vaserului. Nu ratați nici drumeția la Cascada cailor.

În Băile Felix, turiștii vor avea parte de răsfăț la vile de 3 sau 4 stele pentru aproximativ 300 de lei pe noapte. Un astfel de pachet include două mese pe zi, acces nelimitat la piscină interioară, jacuzzi, sală de fitness și terenuri de sport.

Cei care vor să descopere Transilvania îmbrăcată în veșminte de iarnă au de ales între multele pensiuni și case sătești care oferă sejururi în perioada sărbătorilor. Proprietarii de pensiuni fac tot posibilul să-și atragă clienții, așa că nu mai vorbim doar de cazare, ci de oferte care cuprind obligatoriu și câteva experiențe. Vă veți plimba cu sania trasă de cai, veți merge la cules de vâsc, veți împodobi bradul și vă veți delecta cu mese bogate în mâncăruri tradiționale. Unele pensiuni își așteaptă oaspeții și cu niște cadouri sub brad. Astfel de experiențe ajung la 1.200 – 1.500 de lei de persoană pentru 3 sau 4 nopți.

Casele de oaspeți din satele săsești se pregătesc pentru Crăciun, însă luxul de la țară în perioada sărbătorilor poate fi piperat pentru buzunarele românilor. Prețurile doar pentru 3 nopți de cazare pot ajunge la 1.400 – 1.500 de lei în unele cazuri.

Dacă vreți să vă relaxați, fără să vă plimbați prea mult,

atunci puteți opta pentru vile și pensiuni de lux care vă oferă pachete de răsfăț ce includ jacuzzi în aer liber, saună, masaj și multe altele. Pentru cei mici proprietarii au pregătit plimbări cu sania sau cu poneii.

 

Închiriază o pensiune întreagă

 

Familiile numeroase au nevoie de mai mult loc, așa că proprietarii își pun pensiunile la bătaie pentru grupuri ce depășesc 10 persoane și care vor să-și petreacă sărbătorile împreună. În Gura Humorului, de exemplu, puteți închiria o pensiune pentru aproximativ 5.000 de lei. Trebuie să fiți cel puțin 14 persoane, să rezervați pensiunea pentru 3-4 nopți și să achitați 50% în avans. Puteți închiria pensiunea și dacă grupul este mai mic de 14 persoane, dar veți achita același preț. Unele oferte cuprind și masa festivă de Crăciun.

 

Faimoasele târguri din Europa

 

Viena, Budapesta sau Praga sunt destinații faimoase pentru perioada Crăciunului. Aceste orașe europene găzduiesc cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume. Prețurile sunt mai ridicate pentru aceste destinații în perioada sărbătorilor, dar dacă vă organizați din timp, veți găsi oferte bune. Agențiile din România oferă tururi cu autocarul la târgurile de Crăciun din țările apropiate. Un circuit în Budapesta și Viena pornește de la aproximativ 200 de euro de persoană și are inclus micul dejun la hotelurile unde veți fi cazați. Dacă optați pentru un circuit mai lung, care să cuprindă și Praga, Dresda și Bratislava, arunci veți plăti aproximativ 300 de euro de persoană.

Revelion european sau exotic

Iubitorii de călătorii nu stau locului nici în noaptea de Revelion. Pentru ei există ofertele de tip city break chiar și la final de an. Unele pachete cuprind cazarea și transportul în timp ce altele pot avea și cina festivă. Ofertele pornesc de la aproximativ 200 de euro de persoană pentru Bologna și ajung la 459 de euro pentru un Revelion în Amsterdam. O vacanță la final de an într-un loc exotic are prețuri piperate. Dacă vă luați bilete și cazare pe cont propriu și nu sunteți foarte pretențioși, veți găsi oferte ce pornesc și de la 700 de euro de persoană. În schimb, pachetele agențiilor pentru destinații precum Bali, Maldive sau Mauritius pornesc de la 1.600 de euro de persoană. Romanticii pot petrece un final de an chic în Paris pentru 365 de euro de persoană sau se pot încălzi cu un ceai englezesc în Londra pentru 278 de euro de persoană. Poate că nu este pe lista destinațiilor voastre de vacanță, dar n-ar trebui să evitați Moscova. Sezonul rece este perfect pentru a cunoaște bogățiile rușilor la capitolul turism. Un city break de iarnă în Moscova ajunge la aproape 400 de euro.

CITY BREAK ÎN NOAPTEA DINTRE ANI

Bologna – 199 euro/persoană;

30 decembrie – 2 ianuarie;

Milano – 206 euro/persoană;

30 decembrie – 2 ianuarie;

Bruxelles – 218 euro/persoană;

30 decembrie – 2 ianuarie;

Torino – 238 euro/persoană;

30 decembrie – 2 ianuarie;

Budapesta – 241 euro/persoană;

29 decembrie – 3 ianuarie;

Londra – 278 euro/persoană;

30 decembrie – 2 ianuarie;

Berlin – 287 euro/persoană;

30 decembrie – 2 ianuarie;

Viena – 318 euro/persoană;

30 decembrie – 2 ianuarie;

Paris – 365 euro/persoană;

30 decembrie – 2 ianuarie;

 

Praga – 381 euro/persoană;

30 decembrie – 2 ianuarie;

Moscova – 391 euro/persoană;

30 decembrie – 2 ianuarie;

Amsterdam – 459 euro/persoană;

30 decembrie – 3 ianuarie;

Poate că nu vreți să dârdâiți de frig în timp ce stați la coadă la muzee prin Europa, ci preferați să vă relaxați pe o plajă exotică. De câțiva ani, românii au dat de gustul vacanțelor exotice la sfârșit de an și nu duc lipsa zăpezilor în nopatea de Revelion. Un sejur exotic pornește de la aproximativ 800 de euro de persoană iar în funcție de preferințe pachetul poate conține și anumite mese festive și spectacole de artificii. Cu cât pretențiile sunt mai mari, cu atât prețul crește mai mult. În urmă cu câțiva ani, o familie de români a scos din buzunar 90.000 de euro pentru a petrece Revelionul într-un resort de lux din Bahamas.

Dubai – 768 euro/persoană;

29 decembrie – 3 ianuarie;

Bangkok – 963 euro/persoană;

26 decembrie – 8 ianuarie;

Doha – 1038 euro/persoană;

29 decembrie – 3 ianuarie;

Manila – 1091 euro/persoană;

29 decembrie – 7 ianuarie;

Phuket – 1201 euro/persoană;

30 decembrie – 11 ianuarie;

Petrecere pe pârtia de ski

Vecinii bulgari ne fură turiștii vara, dar îi fură și iarna. Bansko a devenit o stațiune preferată de români atât pentru Cărciun, cât și pentru Revelion. Un sejur de 5 nopți la un hotel de 4 stele, cu mese în regim demipensiune și cina festivă pornește de la aproximativ 260 de euro de persoană. În schimb, la un hotel de 3 stele, cu mic dejun și cina festivă o să dați doar 100 de euro de persoană. Pachetele pentru Bansko nu includ transportul.

Revelion în Deltă

Delta Dunării a început să fie o atracție pentru români și de Revelion. O vacanță la final de an în Clisura Dunării costă 200 de le pe noapte. Turiștii se pot plimba cu șalupele acoperite în croaziere până la peșterile din zonă.

New York, New York

Cu toții visăm să trecem măcar o dată în viață prin Times Square, centrul din New York pe care îl vedem atât de des prin filme. Anul Nou este momentul când piața se umple de oameni și se transformă într-o mare de culoare și bucurie. America este o destinație scumpă pentru români, însă dacă pândiți din timp ofertele agențiilor, puteți găsi pachete la prețuri speciale. Ofertele agențiilor pentru New York la final de an pornesc de la 1.500 de euro de persoană pentru cazare 12 nopți, mic dejun, avion și transfer de la aeroport la hotel. Prețurile pot ajunge la 2.000 – 3.000 de euro de persoană în funcție de preferințele de cazare.

 

×
Subiecte în articol: craciun