x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Curse Blue Air spre Bruxelles: Una anulată, alta reprogramată

Curse Blue Air spre Bruxelles: Una anulată, alta reprogramată

22 Mar 2016   •   16:00
Curse Blue Air spre Bruxelles: Una anulată, alta reprogramată
Sursa foto: Foto: blueairweb.com

Compania Blue Air reprogramează zborul 0B123/124 Bucureşti - Bruxelles - Bucureşti de miercuri, având în vedere gradul ridicat de incertitudine referitor la momentul redeschiderii Aeroportului Bruxelles Zaventem.

Cele două curse vor decola în cursul după-amiezii de miercuri astfel: 0B123 va pleca la 17,05 din Bucureşti şi va ajunge la 19,00 la Bruxelles, iar 0B124 va decola din Bruxelles la 19,45 şi va ajunge pe Henri Coandă la 23,30.

"Având în vedere gradul ridicat de incertitudine în privinţa momentului de redeschidere a Aeroportului Bruxelles Zaventem, compania Blue Air, pentru a reduce la minim disconfortul creat de această situaţie de forţă majoră, îşi anunţă pasagerii care au bilete pentru zborul 0B123/124 Bucureşti - Bruxelles - Bucureşti de mâine, 23 martie 2016, că acesta va fi reprogramat în cursul după-amiezii de mâine cu următorul orar de zbor: 0B123 17,05 Bucureşti - 19,00 Bruxelles şi 0B124 19,45 Bruxelles - 23,30 Bucureşti (toate sunt ore locale)", afirmă compania, într-un comunicat remis AGERPRES.

În acelaşi timp, Blue Air asigură pasagerilor afectaţi de aceste schimbări reprogramarea gratuită pentru orice alt zbor operat de companie.

"Rugăm pasagerii, înainte de a se deplasa la aeroport, să verifice situaţia zborurilor pe conturile de Facebook sau Twitter Blue Air, cât şi pe site-urile aeroporturilor de plecare", mai spune Blue Air.

Două explozii au avut loc marţi dimineaţă pe aeroportul din Bruxelles. Deflagraţiile s-au produs în jurul orei locale 8,00 (7,00 GMT), în zona de plecări a aeroportului internaţional Zaventem din Bruxelles. Tot marţi dimineaţă, la staţia de metrou Maelbeek, din apropierea instituţiilor UE, s-au produs două explozii la puţin timp după ora locală 9,00.

Cel puţin 26 persoane au murit şi 136 au fost rănite în atentatele teroriste de pe aeroportul Zaventem şi din staţia de metrou Maelbeek, potrivit datelor oficiale, relatează agenţiile de presă.

Eurocontrol, organizaţia europeană pentru securitatea navigaţiei aeriene, a anunţat, marţi, pe pagina sa de Internet, că Aeroportul din Bruxelles a fost închis 'până la noi ordine'.

Cursa Bacău-Bruxelles-Bacău, anulată

Compania aeriană Blue Air anulează cursa Bacău-Bruxelles-Bacău, din cauza exploziilor care au avut loc marţi dimineaţă la aeroportul şi metroul din Bruxelles.

"Având în vedere evoluţia nefericită a evenimentelor din Bruxelles, compania Blue Air comunica pasagerilor săi că, în interesul siguranţei tuturor, zborul 0B223/224 Bacău - Bruxelles - Bacău de astăzi, 22 martie 2016, este momentan anulat, pasagerii fiind rugaţi să ne contacteze pentru a le oferi alternative în următoarele zile. Pentru moment, transportul în oraşul Bruxelles este complet blocat, fiind astfel în imposibilitatea de a organiza transferul pasagerilor către alte aeroporturi", se spune într-un comunicat al companiei.

Aeroportul din Bruxelles a fost închis 'până la noi ordine', a scris marţi pe site-ul său de internet Eurocontrol, organizaţia europeană pentru securitatea navigaţiei aeriene, relatează AFP.

Zborurile au fost anulate, se menţionează pe contul de Twitter al aeroportului, iar unele avioane deja în zbor au fost deviate spre alte destinaţii.

Cel puţin 21 de persoane au murit în exploziile care s-au produs marţi, la Bruxelles, pe aeroportul Zaventem şi în cel puţin o staţie de metrou din cartierul european, potrivit unui bilanţ provizoriu anunţat de pompieri, relatează AFP.

Conform Reuters, care citează tot un bilanţ al pompierilor, în cele două explozii provocate de un atac sinucigaş pe aeroportul Zaventem au murit cel puţin 11 oameni.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: blue air bruxelles curse aeriene zboruri bacau