x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii De la cazare în butoaie, la Hanul Ancuței. Pornește într-o vacanță altfel

De la cazare în butoaie, la Hanul Ancuței. Pornește într-o vacanță altfel

de Oana Portase    |    03 Iul 2017   •   08:42
De la cazare în butoaie, la Hanul Ancuței. Pornește într-o vacanță altfel

Vara este perioada preferată de români pentru călătorii. Temperaturile ridicate ne atrag atât la mare, cât și la munte, iar patronii unităților de cazare se întrec în oferte atractive. Accentul nu se mai pune doar pe destinație, cât și pe locul unde înnoptăm. Putem redescoperi aerul rustic în case decorate specific mediului rural, ne putem simți în paradis la malul mării în bungalow-uri de lux sau putem simți gustul unei croaziere în hotelurile plutitoare.

DISTRACȚIE PE LITORAL

Festivalul Neversea – Constanța – iulie

Campionatul de Drift – Constanța – iulie

Folk You – Vama Veche - iulie

Festivalul Sunwaves – Mamaia – august

Cât costă să dormi într-un butoi

Ați dormit la cort, în căsuțe de camping, în hamac, poate chiar și în case în copaci, dar sigur n-ați dormit într-un butoiu, la propriu. Pentru o vacanță la mare ieșită din comun, puteți alege Colonia „Butoaie”, un camping inedit situat în nordul stațiunii Mamaia, în Tabăra Năvodari. Nu veți dormi în căsuțele clasice din camping-uri, ci în butoaie de stejar. Butoaiele sunt amenajate simplu, având pat dublu, priză și lumină. În camping veți găsi și o terasă pentru servit masa ce dispune și de o rulotă-bucătărie. La fiecare butoi primiți gratuit două șezlonguri de lemn pentru plajă. În timpul pe care nu-l petreceți pe plajă aveți ce face în camping. Colonia “Butoaie” a mai pregătit pentru turiști zone special amenajate pentru grătar, loc de joacă pentru copii, zone de relaxare cu hamace și perne pentru plajă. Prețurile pentru două nopți pornesc de la 300 de lei pentru un butoi în care pot dormi două persoane.

Dacă butoiul este totuși prea simplu pentru preferințele voastre, atunci puteți să vă cazați în bungalow-uri de lux, tot în stațiunea Mamaia. Veți găsi bungalow-uri cu camere matrimoniale, mobilier modern și terase proprii. La Enigma Resort Bungalow vă puteți răsfăța pe terase cu piscină, în clubul de noapte, pe plaja cu șezlonguri și aveți și loc de joacă pentru copii. Camerele din bungalow-uri au băi, aer condiționat, televizor, seif și minibar. Prețul unei camere pentru două nopți, în periodă de vârf, pornește de la 900 de lei cu mic dejun inclus. 

Ofertele all inclusive încep să prindă

Hotelierii de pe litoralul românesc au început în sfârșit să ofere servicii de all inclusive care sunt preferate de mulți dintre români. Un sejur la Mera Resort din Venus vine cu regim all inclusive, minibar gratuit în cameră, acces gratuit la piscină, mini aquapark, parc de joacă, teatru de vară și club de animație pentru copii. Familiile cu mai mulți copii pot cere contracost extra pat în cameră. În funcție de perioada dorită, prețul pentru o cameră pe noapte pornește de la 398 de lei și ajunge la 1030 de lei în perioada de vârf a verii. Este un loc ideal pentru a uita de griji și pentru a vă bucura de toate serviciile de care aveți nevoie.

De la o săptămâna la alta, gradul de ocupare pe litoralul românesc este în continuă creștere. Majoritatea unităților de cazare de la mare anunță de pe acum că vor fi ocupate pentru tot sezonul. Reprezentanții din turism spun că nu se mai găsesc camere disponibile pentru cazarea artiștilor și DJ-ilor care urmează să participe la festivalurile de muzică.

Hotel plutitor pe Dunăre

Delta Dunării este un spectacol al naturii în orice anotimp și o destinație de care au auzit străinii din întreaga lume. Pentru o experiență cu adevărat deosebită, vă puteți caza în Deltă pe un hotel plutitor. În Murghiol veți găsi Hotelul Plutitor Kingfisher ce vă va purta într-o aventură senzațională. Ambarcațiunea dispune de opt cabine cu dotări de lux. Turiștii pot mânca la restaurantul de pe ambarcațiune preparate locale din produse naturale. Hotelul plutitor le mai oferă turiștilor terase cu șezlonguri pentru relaxare și pentru admirarea peisajului în timp ce vasul este purtat de comandați pe traseul stabilit. La cerere, vă puteți distra făcând diverse activități de agrement precum pescuit sau plimbări cu bărcile.

Pescuiește pe terasa casei tale

Vara aceasta poți să ai casa ta la Dunăre! Cei care doresc să evite hotelurile și sunt în căutare de cazări inedite ce le vor îmbogăți experiența vacanței mai pot face un popas în casele lacustre din Berzasca. În Complexul Egreta ai o casă lacustră doar pe tine și o terasă de pe care poți privi răsăritul sau apusul alături de cei dragi. Te vei odihni pescuind în voie. Casele lacustre sunt dotate cu aer condiționat, televizor, bucătărie, baie privată și articole de toaletă gratuite. Dacă achiziționați un pachet cu o casă lacustră, veți avea inclus în preț micul dejun și cina, undițe pentru pescuit, loc de parcare și reducere la închirierea de bărci fără motor. Prețul unei camere pe noapte pornește de la 349 de lei.

Descoperă povestea din Hanul Ancuței

Preparate pline de savoare veți găsi într-un loc de poveste, la Hanul Ancuței din Tupilați, județul Neamț. Decorul desprins din basme vă va oferi o vacanță în care tradiția și ruralul se împletesc armonios cu modernul, luxul și confortul. Hanul Ancuței este deja un simbol al Moldovei și reprezintă pe bună dreptate o călătorie în timp, în lumea de poveste a lui Sadoveanu. Hanul dispune de 16 camere cu un design specific zonei, cu televizor, frigider, baie privată și minibar. La restaurant veți găsi bucate tradiționale, dar o surpriză importantă pentru trecători este crama ce adăpostește printre cele mai bune vinuri din zona Moldovei.

Concursul de trăsuri imperiale

Cum vă sună să participați într-o cursă de trăsuri imperiale, să porniți într-un circuit gourmet unic și să faceți baie în ape minerale pure? O astfel de vacanță nu este imposibilă și vă puteți bucura de toate aceste servicii alături de familie sau prieteni. Un pachet de vacanță cu totul deosebit este oferit de Tasting Romania în comuna Chichiș, județul Covasna. Veți conduce cei mai deștepți cai din lume, lipițanii, caii cu cel mai înalt coeficient de dresabilitate. Ferma la care veți sta are un manej acoperit, așa că nu trebuie să vă sperie vremea urâtă. După atâta joacă, veți porni apoi într-un circuit cu degustări tradiționale de pastrame, brânzeturi și pălinci de lux, medaliate internațional. La final, vă veți relaxa într-o baie cu ape minerale pure. Prețurile pentru acest pachet pornesc de la 109 euro de persoană și ajung la 171 de euro, în funcție de serviciile dorite. Prețul include cazare în cameră dublă pentru două sau trei nopți, trei mese pe zi, competiția cu trăsurile, o plimbare separată cu trăsura, curs de echitație, circuitul gourmet și baia în apă minerală.

VARĂ DE NEUITAT

Colonia “Butoaie”- camping cu baie comună – 300 de lei/2 nopți/butoi;

Egreta Restort Bungalow – camere matrimoniale de lux – 900 de lei/2 nopți/mic dejun inclus;

Mera Resort Venus – All Inclusive și minibar – 398 lei – 1030 lei/noapte;

Hotel Plutitor Kingfisher – All Inclusive - 399 de lei/noapte;

Complex Egreta – mic dejun + cină – 349 de lei/noapte;

Hanul Ancuței – mic dejun + încă o masă cu meniu prestabilit – 179 de lei/noapte;

Ziua adrenalină pe râu, seara leneveală în jacuzzi

Românii care își doresc să se bucure de vară într-un mod mai activ pot alege un pachet cu activități inedite pentru întreaga familie. Comuna Colibița din Bistrița Năsăud este o cunoscută stațiune climaterică ce le oferă turiștilor posibilitatea de a practica diverse activități printre care drumeții, mountain-bike, zbor cu parapanta, rafting, caiac, windsurfing, kiting etc. Un pachet ce pornește de la 149 de euro de persoană cuprinde, pe lângă cazare de două sau trei nopți într-o cabană de lux, și caiac de tură pe Lacul Colibița, excursie cu caiacul pe Bistrița Aurie, rafting pe Bistrița Aurie sau ascensiune ușoară pe culmea Pripoarelor de unde puteți admira panorama fermecătoare spre Lacul Colibița. Puteți achiziționa pachetele cu o singură activitate sau cu toate patru incluse. După o zi plină de adrenalină, seara puteți lenevi cât vreți în jacuzzi.

Oferte avantajoase pentru grupuri

Fermă în Chchiș, Covasna; 2 sau 3 nopți; All Inclusive; concurs trăsuri; circuit degustări; baie în apă minerală – 109 euro – 171 euro/persoană,

Cabană de lux în Colibița, Bistrița Năsăud; 2 sau 3 nopți; demipensiune; 4 tipuri de activități de caiac, rafting și drumeții – 131 euro – 184 euro/persoană;

SURSA: tastingromania.ro

Muntele, satele pitorești sau Delta pot fi alternative bune pentru litoralul deja mult prea aglomerat. Peste 30% dintre pachetele de pe litoral s-au vândut deja prin programul Early Booking, spun cei din turism, iar hotelierii deja nu mai locuri pentru perioada marilor festivaluri ce vor avea loc anul acesta pe plajele românești.

 

×
Subiecte în articol: hanul ancutei cazare butoaie hotel plutitor