x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Delta Dunării devine destinația în trend a anului 2017. Undițe și momeală, direct prin agenție

Delta Dunării devine destinația în trend a anului 2017. Undițe și momeală, direct prin agenție

de Diana Scarlat    |    27 Iun 2017   •   23:30
Delta Dunării devine destinația în trend a anului 2017. Undițe și momeală, direct prin agenție

Agențiile de turism și asociațiile patronale promovează intens, anul acesta, Delta Dunării. Noile zboruri de pe Aeroportul Kogălniceanu cresc vânzările pachetelor turistice pe litoral, dar și în Deltă, iar evenimentele organizate în localitățile turistice din județul Tulcea sunt din ce în ce mai frecventate de români, dar și de străini care vizitează România.

Cea mai importantă și fascinantă rezervație naturală a României, unică în sud-estul Europei, Delta Dunării, își ia revanșa în acest an, după o nemeritată perioadă în care a fost mai puțin preferată de turiști. Anul 2017 poate fi numit anul Deltei Dunării, mai ales după ce s-au înregistrat vânzări record, până în luna aprilie, la pachetele turistice early booking. La toate acestea se adaugă posibilitatea de a ajunge repede și ieftin pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, de la Constanța, de unde se fac transferuri către Delta Dunării. În luna iulie vor începe și cursele Constanța-Londra și retur. Roma, Paris, Milano și Bruxelles sunt acum direct legate de Aeroportul Kogălniceanu, dar și Iaşi, Oradea, Timișoara și Cluj-Napoca, cursele fiind o dată sau de două ori pe săptămână. De la aeroport se fac transferuri către Tulcea, ceea ce facilitează creșterea semnificativă a numărului de turiști, români și străini, care vizitează Delta Dunării. În luna iulie vor începe și cursele Constanța-Londra și retur, de 4 ori pe săptămână.

Pachetele turistice includ undițe și momeală pentru pescuit

Ofertele sunt foarte tentante în Deltă, iar prețurile sunt foarte mici, comparativ cu alte destinații similare sau chiar față de Litoralul românesc, în aceeași perioadă. Cele mai apreciate sejururi și excursii sunt pe hotelurile plutitoare, care oferă, pe lângă un confort sporit, nenumărate posibilități de foto-safari, bird watching și chiar partide de pescuit, luate la pachet, chiar de la agenția de turism. Una dintre agenții chiar s-a gândit să îmbunătățească oferta în acest fel. „Prețul unui pachet cu pensiune completă, de două zile, cu o noapte de cazare pe hotelul plutitor Egreta 1, pornește de la 95 de euro de persoană, pentru grupuri de 16-18 persoane. Un pachet turistic include pensiune completă, petreceri sau seri tematice, scule și momeli de pescuit, jocuri de societate, foc de tabără, taxe incluse, adică tot ce-și doresc turiștii români și străini să experimenteze, cu precădere, într-o astfel de excursie”, explică Adriana Motrescu, director general al agenției Perfect Journey. Hotelul plutitor Egreta 1 a fost creat special pentru excursii în Delta Dunării, pentru turiștii care vor să se cazeze direct pe lucuil apei și să nu se plictisească într-un singur loc. Este dotat și cu o terasă acoperită, loc special pentru foto-safari, una dintre cele mai căutate activități ale îndrăgostiților de Delta Dunării. O excursie de patru zile, cu trei nopți de cazare, poate fi cumpărată la prețuri între 70 și 210 euro de persoană, în funcție de locul de cazare ales. Un pachet turistic într-o pensiune de pe malul bratului Sfântu Gheorghe pornește de la 24 de euro de persoană, pe noapte, iar la un hotel de 4 stele, prețul pornește de la 70 de euro de persoană, pe noapte.

Danube Delta Rally, de joi până sâmbătă

Evenimentele s-au înmulțit și s-au divesrificat. Asociația Litoral-Delta Dunării anunță că Danube Delta Rally (29 iunie - 1 iulie), unul dintre cele mai frumoase evenimente de motorsport din România, revine la Tulcea şi în 2017 într-o nouă formulă: 100% asfalt, cu sute de cai putere, la zeci de ani de istorie automobilistică. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport, dar la olrganizare au contribuit și autoritățile locale, respectiv Consiliul Judeţean Tulcea şi Primăria Tulcea, Prefectura Judeţului Tulcea, Primăria Jurilovca, precum și partenerii privaţi.


 

×