x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Delta Dunării, pentru vacanțe de lux

Delta Dunării, pentru vacanțe de lux

de Diana Scarlat    |    07 Mai 2019   •   11:59
Delta Dunării, pentru vacanțe de lux

Un nou resort din inima Deltei, destinat turiștilor care caută vacanțe exotice, are toate șansele să crească semnificativ numărul vizitatorilor și încasările din această zonă. După ce județul Tulcea a înregistrat o creștere demnă de Cartea Recordurilor, de 77% în primele nouă luni ale anului 2018 față de anul anterior, acum deja se așteaptă cifre cel puțin la fel de spectaculoase, fără a fi afectată Rezervația Biosferei. Turismul controlat este esențial, în Delta Dunării, pentru a nu fi afectat ecosistemul, iar turiștii dispuși să cheltuiască foarte mulți bani într-un loc special sunt și cei mai mici poluatori, pentru că respectă regulile impuse de administrația rezervației.

Redeschiderea complexului hotelier „Lebăda”, din localitatea Crișan, a fost așteptată mai mulți ani. Baza de cazare și relaxare de pe brațul Sulina, din inima rezervației naturale, se întinde pe o suprafață totală de aproape patru hectare și a fost renovată, pentru a atrage zeci de mii de străini în fiecare an. Vechiul complex a fost extins și oferă doar locuri de cazare de patru și cinci stele, cu o capacitate totală de 400 de oaspeți. Camerele au între 18 și 36 de metri pătrați, iar apartamentele ajung la 110 metri pătrați. Prețurile variază între 105 și 350 de euro pe noapte, în funcție de tipul camerei, cea mai ieftină fiind camera single, de patru stele, iar cel mai scump, apartamentul VIP. Complexul va avea și un club exclusivist, într-o etapă viitoare de dezvoltare, tocmai pentru a atrage un segment de public țintă dispus să plătească mult pentru distracție. Delta Dunării nu poate fi comparată cu alte delte din Europa, tocmai pentru că se supune regulilor stricte presupuse de Rezervația Biosferei. Tocmai de aceea, în această zonă nu se poate construi pe suprafețe mari și nu pot exista stațiuni turistice, iar soluția pentru creșteri este atragerea unui număr mare de vizitatori dispuși să plătească vacanțe scumpe.

Toate ingredientele pentru oaspeți pretențioși

Complexul le oferă oaspeților și spații generoase pentru relaxare: o piscină interioară cu apă sărată, un centrul SPA, jacuzzi și două saune, iar gurmanzii au de ales între trei restaurante internaționale coordonate de Chef Bogdan Piele. Proprietarii s-au asigurat că vor avea și personal de cea mai bună calitate. Una dintre problemele majore ale hotelurilor de lux din România, și cu precădere în Delta Dunării, este lipsa personalului calificat, iar soluția pentru „Lebăda” a fost aducerea unui număr mare de angajați din Sri Lanka și Filipine. Se așteaptă deja un grad mare de ocupare chiar din primele luni, după redeschiderea complexului, ceea ce va însemna o nouă creștere record, anul acesta, a numărului de turiști străini și a încasărilor din Delta Dunării. Noul complex întărește oferta de lux a zonei, ceea ce înseamnă creșterea șanselor de a dezvolta turismul fără a „urbaniza” Delta. Încasările se pot dubla în toată rezervația, cu ajutorul unui singur complex de acest fel, salvat din ruină și readus la capacitatea maximă de atragere a vizitatorilor dispuși să plătească scump vacanțele și excursiile în zone deosebite. Iar turiștii din această categorie sunt și mai puțin dispuși să încalce regulile rezervației.

Delta Dunării are acum toate tipurile de oferte, pentru toate gusturile. Noua bază de cazare și agrement se adresează amatorilor de vacanțe de lux, iar numărul mare de camere va face posibilă colaborarea cu agențiile de turism din străinătate, contribuind la incoming.

Sare pentru piscină adusă din Grecia

O nouă ofertă pe piața centrelor SPA, folosită deja și în România, este piscina cu apă sărată. O astfel de piscină există acum și în Delta Dunării, la complexul „Lebăda”, cel mai mare din rezervația biosferei. Sarea de mare este adusă din Grecia, având și efecte terapeutice, pe lângă cele de relaxare. Cantitățile de sare sunt stabilite în anumite concentrații chiar de către furnizor, astfel încât „rețeta” să fie benefică pentru cei care aleg relaxarea la piscinele cu apă sărată.

 

 

×
Subiecte în articol: delta dunării