x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Delta Dunării, promovată în Germania, Irlanda, Letonia, Luxemburg, Slovenia și Ungaria

Delta Dunării, promovată în Germania, Irlanda, Letonia, Luxemburg, Slovenia și Ungaria

de Diana Scarlat    |    01 Iun 2018   •   21:43
Delta Dunării, promovată în Germania, Irlanda, Letonia, Luxemburg, Slovenia și Ungaria

Frumusețea sălbatică a Deltei Dunării va fi prezentată de jurnaliști din Germania, Irlanda, Letonia, Luxemburg, Slovenia și Ungaria, invitați de România, în aceste zile, să descopere ofreta unică în Europa. Numărul turiștilor străini a înregistrat o ușoară creștere, în ultimul timp, în Delta Dunării, dar Delta are nevoie de promovare intensă dincolo de granițe, pentru a se impune ca destinație exotică.

Un rol important în dezvoltarea și promovarea Deltei îl are Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, care se pregătește să facă o strategie coerentă, cu un plan de management crespunzător, pentru a defini poziția de destinație turistică în România și Europa. “Dorim să crească veniturile din activitatea de turism, să se creeze locuri de muncă stabilite și să se pună bazele unei dezvoltări sustenabile a județului Tulcea. Activitatea turistică trebuie văzută, alături de pescuit și agricultură, drept principala cale de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării și a Dobrogei de Nord, prin care să se aducă în mod constant beneficii economice și sociale comunității locale”, explică reprezentanții asociației.

Recent constituită, AMDTDD a derulat deja proiecte care au contribuit la creșterea numărului de turiști: participarea la Târgul de Turism al României, ediția de primavară, 22-25 februarie 2018;  Participarea la Targul Fishing&Hunting 22-25 martie 2018; participarea la New Year’s Reception of AHK Romania; prezența în cadrul proiectului Transdanube Pearls (sustenaible mobility management); participarea la TopHotel Awards 2018 la Panel Managementul Destinației și multe altele.

„Toate acțiunile realizate au contribuit sau vor contribui la creșterea vizibilității din punct de vedere turistic a Deltei Dunării și a Dobrogei de Nord, precum și la redefinirea și dezvoltarea unei structuri, platforme turistice sustenabile la nivelul județului. De asemenea, sunt în stadiu de proiect o serie de alte activități care vizează realizarea unui management performant al desținatiei turistice Delta Dunării și Dobrogea de Nord”, mai spun reprezentanții asociației de management al destinației.

×
Subiecte în articol: delta dunării