x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinația zilei: Mont Saint-Michel, castelul-insulă

Destinația zilei: Mont Saint-Michel, castelul-insulă

de Magda Cristina Ursache    |    11 Iul 2014   •   08:14
Destinația zilei: Mont Saint-Michel, castelul-insulă

Destinaţie: Mont Saint-Michel. Locaţie: insulă muntoasă în Normandia, la un kilometru de coasta de nord a Franţei, la gura de vărsare a râului Couesnon, în apropiere de Avranches. Populaţie: 41 de locuitori. Nu pare o destinaţie turistică prea interesantă. Cu toate acestea, Mont Saint-Michel este un minunat castel, martor al Evului Mediu, ce veghează şi acum coastele Franţei şi care vă va face cu siguranţă să simţiţi că vă întoarceţi în trecut.

Mont Saint-Michel este, de fapt, un castel medieval construit pe o insulă mică, între Franţa şi Marea Britanie. Doar un dig îngust, ridicat în 1880, mai asigură legatura cu coasta, iar turiştii care vor să ajungă pe insulă trebuie să se grabească să traverseze drumul de legătură, întrucât nu puţine au fost situaţiile când vizitatorii au fost măturaţi la propriu de valuri. Dar după ce depăşiţi acest pericol, Mont Saint-Michel vă va arăta că totul a meritat.

Spre deosebire de alte castele din Franţa care au debutat "în carieră" jucând rolul unei structuri..........................

Citește fascinanta poveste a celui mai straniu castel din Franța, AICI, șFOTO

×
Subiecte în articol: felicia franta calatorii