x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinația săptămânii. Descoperă Budapesta, de sărbători

Destinația săptămânii. Descoperă Budapesta, de sărbători

29 Dec 2016   •   00:30
Destinația săptămânii. Descoperă Budapesta, de sărbători
Sursa foto: neirfy/Getty Images/iStockphoto

Între Crăciun și Revelion o fugă la Budapesta poate fi o escapadă perfectă într-un oraș plin de istorie și de magia iernii. Faimosul Târg de Crăciun, considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa, mai este deschis până pe 1 ianuarie și se găsesc acolo peste 100 de căsuțe cu suveniruri și mâncăruri delicioase.

Turiștii se pot delecta cu kurtos kolac, gulaș sau langoș, cum doar vecinii noștri știu să facă. Cei care nu mai vor să mănânce pentru că au destule sarmale acasă, atunci Budapesta este un oraș cu adevărat impresionant de vizitat.

Puteți să achiziționați un citypass, adică un card de reduceri, care costă între 17 euro și 33 de euro, cu valabilitate între 24 de ore și 72 de ore, și cu care aveți gratuitate sau reduceri la diverse servicii: de la transportul în comun și plimbări pe Dunăre, la cafenele și intrări în muzee.

Cel mai important obiectiv din Budapesta este impresionantul Palat al Parlamentului. Cetățenii Uniunii Europene plătesc mai puțin pentru biletul de intrare.

Alte obiective impresionante sunt Podul cu Lanțuri, Basilica Ștefan și Opera Națională. Un bilet de avion pentru Budapesta costă în această perioadă de la 250 de euro în sus.

×