x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinația săptămânii. Milano, orașul marilor creatori de modă

Destinația săptămânii. Milano, orașul marilor creatori de modă

17 Ian 2017   •   20:40
Destinația săptămânii. Milano, orașul marilor creatori de modă
Sursa foto: robynmac/Getty Images/iStockphoto

Îmbină istoria cu moda pentru câteva zile la Milano, capitala economică a Italiei, dar nu și cea oficială. Când zici Milano, te gândeși la marele Dom, dar și la marii designeri vestimentari ce s-au lansat aici.

Așa că un weekend de shopping la Milano nu este niciodată o idee rea, mai ales în perioada reducerilor de după sărbători. Piața Domului este atracția principala în jurul căreia gravitează toți turiștii.

Domul este impresionant, având 135 de spire și peste 3000 de statui. Este, poate, cea mai mare catedrală Gotică din lume. Din Piazza del Duomo mergeți la pas prin Galeriile Vittorio Emanuele II, ce poartă numele regelui unificator al Italiei. Galeriile cuprind acum restaurante scumpe, magazinele marilor creatori de modă, anticariate și multe altele.

La capătul galeriilor veți întâlni și celebra Scala di Milano, una dintre cele mai frumoase opere din lume. Frumosul Milano găzduiește și faimoasa „Cină cea de taină” a lui Leonardo Da Vinci, însă cererea este mare și e nevoie să vă rezervați bilete online pentru a prinde un loc.

În Milano mai puteți vizita Palatul Sforzesco sau principalul muzeu al orașului, Pinacoteca di Brera. Biletel de avion pentru Milano sunt foarte accesibile și găsiți ușor zboruri și la 10 euro.

×