x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinația săptămânii. Sydney, capitala marginii Pacificului

Destinația săptămânii. Sydney, capitala marginii Pacificului

21 Feb 2017   •   23:33
Destinația săptămânii. Sydney, capitala marginii Pacificului
Sursa foto: thekoala/Getty Images/iStockphoto

Capitala Australiei se află pe malul unuia dintre cele mai frumoase golfuri naturale din lume, golful Port Jackson sau Golful Sydeny. Este cel mai mare oraș și cel mai mare port al continentului. Sydney este casa multor imigranți, fiind o metropolă multiculturală în care se vorbesc 250 de limbi străine.

Capitala Australiei este locul perfect pentru o vacanță fiind un oraș cu multe muzee, peisaje incredibile, plaje, zonă muntoasă, parcuri aerisite și o viață de noapte animată. Pe lista muzeelor trebuie să bifați Muzeul Australian, cel mai mare muzeu de istorie naturală al țării, Galeria de Arta New South Wales, cu cea mai mare colecţie de artă aborigenă sau Muzeul Maritim Naţional Australian.

Sydney este orașul cu munte și mare. Puteți urca pe Blue Mountains, regiunea muntoasă de la periferia orașului, sau puteți coborî în paradisul surferilor pe plajele Bondi sau Manly. Pentru o relaxare în aer liber Hyde Park este perfect, iar când vine vorba de distracție nu trebuie să ratați Luna Park.

Orașul este foarte mare și nu vă veți plictisi. Pentru o panoramă de neuitat a orașului nu ratați nici Turnul Sydney, o construcție de 305 metri înălțime. Un alt simbol al orașului este clădirea Operei, una dintre cele mai spectaculoase clădiri ale secolului XX, inaugurată de regina Elisabeta a II-a.

 

×
Subiecte în articol: sydney oceanul pacific