x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii DESTINAȚIA SĂPTĂMÂNII. Vacanță unică în „Orașul minunat”

DESTINAȚIA SĂPTĂMÂNII. Vacanță unică în „Orașul minunat”

09 Aug 2016   •   20:20
DESTINAȚIA SĂPTĂMÂNII. Vacanță unică în „Orașul minunat”
Sursa foto: Celso Pupo rodrigues/Getty Images/Hemera

Rio de Janeiro este principalul punct de atracție de pe glob în această perioadă datorită Jocurilor Olimpice. Supranumit de brazilieni „Orașul minunat”, Rio de Janeiro este mereu plin de culoare, sunet, ritm și bucurie. Orașul este situat pe coasta de sud a Atlanticului și are un relief deosebit.

Foarte aproape de Tropicul Capricornului, în Rio clima este tropicală, cu temperaturi foarte ridicate vara și precipitatii dese în zonele muntoase. Soarele fierbinte și apa atrag turisti în Rio aproape tot timpul anului. Brazilienii se pot mândri cu cele 45 de mile de plajă în Rio, înconjurate de faimoasele stațiuni: Copacabana, Ipanema și Leblon.

Atracțiile turistice sunt la tot pasul în orașul brazilian însă, adevarata istorie a este vizibilă prin arhitectura cladirilor și prezența muzeelor. Câteva dintre cele mai reprezentative în acest sens sunt: Teatrul Municipal, construit in 1905; Biserica Sao Bento; Muzeul de Art Moderna; Palatul Guanabara.

Turiștii nu au cum să rateze nici Muntele Corcovado și Statuia lui Isus. Muntele ofera turiștilor o panoramă suberbă asupra orașului Rio de Janeiro și asupra frumuseților din împrejurimi. Statuia lui Iisus Hristos, amplasată în vârful are înălțime de 30 de metri, fiind astfel una dintre cele mai înalte statui din lume.

Carnavalul de la Rio este evenimentul care aduce an de an zeci de mii de turiști din întreaga lume, veniti să admire abundența de culoare, muzică, bucurie. La toate acestea se adaugă ospitalitatea localnicilor. Un sejur de şapte nopți la Rio de Janeiro, cu transport și cazare, costă, în medie, 1.500 de euro de persoană.

×