x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinde-te la shopping!

Destinde-te la shopping!

de Roxana Roseti    |    30 Apr 2009   •   00:00
Destinde-te la shopping!
Sursa foto: Lucas Jackson/Jurnalul Naţional

După o perioadă focalizată mai mult pe capitolul alimente, reapare relaxantul interes pentru capitolul "achiziţionare de lucruri drăguţe"



Cum unii îşi doresc să evadeze convenabil din spaţiul autohton al cumpărăturilor, agenţiile de turism le stau la dispoziţie cu vacanţele de shopping. În general, acestea acoperă perioada ianuarie-februarie, însă există pachete şi pentru lunile de primăvară-vară. Dacă acum câţiva ani era la modă să mergi la cumpărături la Ruse sau în Austria, în prezent "de fiţe" este să mergi la achiziţii în Dubai. Dar Festivalul Cumpărăturilor din Dubai, cu discount-uri de până la 70%, s-a dus.  

ATRACŢIE.
Să trecem peste, deoarece revelaţia primăverii-verii 2009 o reprezintă Singapore.Mai precis, este vorba despre un eveniment major pentru împătimiţi: Great Singapore Sale, 29 mai-26 iulie. Vedeta va fi bulevardul Orchard Road, ale cărui magazine vor atrage clienţii nu numai prin discount-uri, ci şi prin alte servicii. De exemplu: îţi faci cumpărăturile, primeşti gratis reflexoterapie, după care poţi pleca către alt "shop-target". Cum ar fi Centrepoint, centru comercial unde găseşti de la electronice până la echipament sportiv, sau Tanglin Shopping Centre - cu obiecte antice, covoare şi perle Mikimoto. O vacanţă de shopping în Singapore costă în jur de 1.400 de euro de persoană şi include: bilet de avion, şase nopţi cazare (hotel patru stele), mic dejun, transfer de la aeroport şi asistenţă turistică.

Specialiştii avertizează că anul acesta scad drastic cumpărăturile în perioada reducerilor, dar tot ei adaugă că baza rămân femeile, care nu ţin cont de nici o criză!

CHINA - shanghai
maraton. Pentru excentrici, cel mai potrivit loc este oraşul Shanghai. Aici maratonul cumpărăturilor începe cu strada Nanjing, pe ai cărei peste 5 kilometri se găsesc nu mai puţin de 600 de magazine! "Magazine peste magazine, mall lângă mall şi tot dichisul unui loc cu haine de firmă din orice oraş european", descrie Ciprian Enea - consultant besttourism.ro, artera celui mai important centru comercial al Chinei. "Găsiţi absolut toate mărcile de consum pentru clasa medie. Dar nu căutaţi celebrele produse chinezeşti la preţ de nimic!"

DESTINAŢII
· Londra (Anglia). O destinaţie de shopping relativ nouă pentru români. Sezonul reducerilor aduce oferte cu până la 80% mai ieftine la haine, încălţăminte, genţi şi accesorii de firmă.


· Kusadasi (Turcia). Magazinele sunt deschise toată săptămâna, unele până aproape de miezul nopţii. În plus, preţurile se pot negocia cu vânzătorii care te invită la un ceai!


·
Salonic (Grecia). Aici se află unul dintre cele mai mari centre comerciale: Mediterranean Cosmos. O altă zonă bună pentru amatorii de cumpărături acceptabile este Bulevardul Tsimiski.


Se spune că femeile merg la cumpărături şi fac... cumpărături, iar bărbaţii doar cumpără. Oricum ar fi, specialiştii în shopping recomandă ca bărbaţii şi femeile să nu facă niciodată cumpărături împreună!

×