x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Distracție continuă pe „Insula Albă” - Ibiza

Distracție continuă pe „Insula Albă” - Ibiza

de Diana Scarlat    |    15 Oct 2019   •   12:38
Distracție continuă pe „Insula Albă” - Ibiza

Ofertele seciale pentru cei care vor să-și petreacă vacanța într-o continuă distracție au început să-i atragă și pe români într-o destinație binecunoscută: Ibiza. „Clubbingul” a dezvoltat turismul în această insulă a Spaniei, căreia i s-a dus vestea în toată lumea, datorită evenimentelor organizate aici. Insula este spectaculoasă și pentru peisajele pe care le oferă, iar sezonul estival prelungit atrage turiștii pe plajele însorite.

 

Ibiza a devenit atracție turistică de top mai ales datorită distracției de noapte, în cluburi deja faimoase, dar este spectaculoasă și pe timp de zi, având ce oferi, pentru a satisface toate gusturile vizitatorilor. Agențiile de turism din România au lansat deja oferte „early booking” pentru vara anului viitor în Ibiza. Insula este a treia ca mărime dintre Baleare și îi aparține Spaniei, fiind cunoscută și cu denumirea „Insula Albă”, datorită culorii în care sunt vopsite casele, în mod tradițional. Fascinează prin plajele întinse pe suprafețe foarte mari, care contrastează cu albastrul apelor, iar de jur împrejur, dealurile sunt parcă decorate cu smochini și măslini. Totuși, se poate remarca faptul că agențiile introduc, la capitolul de prevenție, anunțuri pentru cei care aleg destinația de clubbing: „nu este nevoie de vreun vaccin special, însă este bine să fii atent la consumul excesiv de alcool sau droguri, destul de frecvent la petrecerile de pomină”.

Atracţii în patrimoniul UNESCO

Cei care aleg Ibiza în sezonul estival se pot bucura de plajele largi, cu nisip fin, de sporturi acvatice și oferte culinare în stil mediteranean, „asezonate” cu cocktailuri exotice. Ibiza a fost inclusă și în patrimoniul internațional UNESCO, pentru unele dintre obiectivele turistice, iar orașul fortificat Dalt Vila, mărginit de alei înguste și cafenele, așezarea feniciană Sa Caleta, necropola Puig des Molins și ecosistemul adăpostit de câmpiile subacvatice de alge marine Posidonia Oceanica sunt doar câteva dintre atracțiile perfecte pentru cei care vor să exploreze această insulă fabuloasă. Turiștii care vor să facă mișcare în aer liber se bucură și de posibilitatea de a face turism montan, pe mai mult de 20 de rute excelente pentru explorare pe bicicletă, de-a lungul coastei sau în interiorul insulei. Pentru cei care merg să exploreze mai mult, sunt foarte atractive satele tradiționale și orașele cu aer medieval, astfel încât insula nu trage doar tinerii amatori de „clubbing”. Ba chiar există aici și stațiuni liniștite, cu oferte atractive pentru familii cu copii, sau plaje solitare pentru nudiști.

 

Ibiza a devenit cunoscută și s-a promovat în întreaga lume prin faima câștigată din clubbing, iar astfel au crescut inclusiv vânzările din stațiunile care se adresează familiilor cu copii sau amatorilor de sport în natură.

 

 

×
Subiecte în articol: Ibiza