x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Dortmund. Weihnachtsmarkt

Dortmund. Weihnachtsmarkt

de Sebastian S. Eduard    |    21 Dec 2012   •   20:57
Dortmund. Weihnachtsmarkt
Sursa foto: Sebastian S. Eduard

Nu poţi să zici că ştii cum ar trebui să arate un Târg de Craciun până când nu l-ai văzut pe cel din Dortmund. Închipuiţi-vă peste 300 de tarabe (deşi termenul este impropriu, unele au mărimea unui apartament cu două camere), care mai de care mai arătoase, împrăştiate pe o suprafaţă de zece-douăzeci de ori decât centrul istoric bucureştean. Adăugaţi un brad înalt de 45 de metri, despre care se spune că este cel mai înalt din lume.  

Orice plimbare prin Dortmunder Weihnachtsmarkt poate ţine de la câteva ore la câteva zile. Poţi face cumpărături. De la tarabe unde găseşti uimitoare lucruri de la artizanat până la magazinele din împrejurimi care toate se bat în promoţii. Poţi merge cu copii să-i plimbi cu poneii sau să-i “dai” în cele câteva zeci de tiribombe. Îţi poţi cumpăra dulciuri, de la tradiţionalele inimioare de de turtă dulce la “rulmenţi” sau “piuliţe” de ciocolată (asta dacă îţi dă mâna să dai 6 euro pe un şurub). Poţi să mănânci şi lucruri consistente care încep sau au în componenţă cuvântul “wurst” şi care îngrămădesc într-o farfuria porţia de calorii necesară pentru două zile. Poţi cumpăra suveniruri. Sau poţi, pur şi simplu, să încerci să faci fotografii pentru a duce cu tine, acasă, câte ceva din spiritul unui Craciun german...

Dortmund can claim one of the biggest Christmas markets in Germany, with over 300 stalls packed around a gigantic Christmas tree creation that stands 45 metres tall – reputed to be the biggest in the world. Made up of 1,700 individual fir trees, its 13,000 lights bathe the Christmas proceedings in a seasonal glow.

Every day there is a colourful show programme by the Alter Markt Theatre Company and a puppet or magic show to keep the children happy.
Once the shopping for handicrafts like seasonal wood carvings, Christmas decorations and unusual toys is completed, shoppers can relax with a glass of hot mulled wine at one of the outdoor bars.

As in previous years the Dortmund Christmas Market will once again be catering for all tastes with good solid dishes like sausages and Westphalian grilled ham as well as roasted almonds, pancakes and many other lip-smacking delicacies.


×