x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

„Early booking” la preţuri foarte bune, de Paşte şi 1 Mai

0
Autor: Diana Scarlat 19 Feb 2019 - 12:13
„Early booking” la preţuri foarte bune, de Paşte şi 1 Mai Dan Marinescu/Intact Images
Vezi galeria foto

Târgul de Turism al României, care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 21-24 februarie, vine cu oferte speciale pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele, iar vedetele agenţiilor sunt pachetele turistice pentru Paşte şi 1 Mai. Anul acesta se schimbă tendinţele obişnuite de până acum, iar cele mai mari aşteptări sunt pentru Dobrogea, respectiv Delta Dunării şi litoral, chiar şi de Paşte, deşi devenise deja„tradiţie vacanţa în zone rurale din regiunile istorice, Bucovina şi Maramureş. Cele mai mari reduceri de preţuri, de până la 50%, sunt făcute de hoteluri, pensiuni şi agenţiile de turism pentru vacanţele pe malul mării sau în satele tradiţionale din Deltă.

Anul acesta ar putea fi o premieră creşterea numărului de turişti pe litoral şi în Delta Dunării, pentru vacanţa de Paşte, depăşind chiar afluenţa de turişti din Maramureş, Bucovina, Valea Prahovei şi zona Bran-Moeciu, care au fost în top, în ultimii zece ani. Specialiştii în turism consideră că pe de o parte se schimbă preferinţele pentru că oamenii îşi doresc să cunoască şi alte destinaţii, să schimbe locul unde îşi petrec vacanţa de Paşte, iar pe de altă parte, preţurile foarte avantajoase, mult mai mici decât în celelalte zone, favorizează o schimbare a alegerii, din partea clienţilor. La aceste ingrediente ale succesului se adaugă şi diversitatea preparatelor culinare specifice Dobrogei, iar meniurile de Paşte pe bază de peşte sunt deja în trend de doi ani, înlocuindu-le pe cele tradiţionale, pe bază de miel. În afară de drob, care nu se poate face din peşte, în rest sunt foarte căutate toate preparatele, de la ciorba de peşte, la sarmale din peşte, peşte fript, peşte la grătar, peşte „la cherdă” (marinat), saramură de peşte sau peşte afumat

Nicio masă fără peşte în vacanţă

Bineînţeles că şi felurile de mâncare din peşte sunt diferite pe litoral, faţă de Deltă, pentru că atât peştele diferă, cât şi reţetele tradiţionale din cele două zone ale Dobrogei. Agenţiile de turism au lansat deja oferte speciale „early booking” pentru Paşte şi 1 Mai pe litoral şi în Delta Dunării, până la TTR, iar un nou val de oferte va fi lansat cu ocazia târgului de la Bucureşti, astfel încât să-şi poată planifica vacanţele cât mai mulţi români. Preţurile pentru vacanţa de Paşte în Delta Dunării, la un pachet turistic early booking ce include patru nopţi de cazare, transport cu autocarul, transferuri cu barca şi trei mese pe zi, tip bufet, încep de la 650 de lei de persoană. Iar pe litoral, la Mamaia şi la Eforie Nord, dacă se fac rezervări early booking, preţurile sunt mai mici cu până la 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului, la un hotel de 4 stele. În Delta Dunării s-au lansat şi primele pachete all-inclusive pentru turiştii care vor să petreacă sărbătoarea în casele tradiţionale, cu acoperiş de stuf. La toate acestea, se adaugă excursii cu barca, ale căror costuri încep de la aproximativ 120 de lei.

Invazia pe litoral de 1 Mai

Un avantaj pe care îl are acest an este data la care se sărbătoreşte Paştele, respectiv 28 aprilie, foarte apropiată de 1 Mai, astfel încât multe oferte au luat în calcul pachete comune pentru ambele sărbători, iar litoralul este în topul preferinţelor, ca zonă deja cu tradiţie pentru celebrarea Zilei Internaţionale a Muncii. „Ne-am obişnuit să avem vânzări mai mici pe litoral în vacanţa de Paşte şi un grad de ocupare foarte crescut de 1 Mai, datorită tradiţiei, însă o punte între Paşte şi 1 Mai este benefică pentru litoral, mai ales pentru că deja temperaturile sunt ridicate în această perioadă a anului, iar ofertele sunt foarte bune. În ultimii ani au fost înregistrate din ce în ce mai multe vânzări în regim early booking pe litoral, iar anul acesta s-ar putea înregistra un record de vânzări, pentru pachetele de Paşte şi 1 Mai”, explică Traian Bădulescu, consultant în turism.

După ce judeţul Tulcea a înregistrat o creştere istorică, de 77% faţă de anul anterior, a numărului de turişti, anul trecut, ne aşteptăm ca în continuare să menţinem trendul din 2018. Numărul turiştilor, în aceste limite, ca în 2018, nu afectează Rezervaţia Biosferei, ceea ce este foarte important.

Cătălin Ţibuleac, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării

Grecia şi Bulgaria, cele mai căutate destinaţii de primăvară

Ofertele speciale „early booking” vin cu reduceri de până la 50% şi pe Litoralul Bulgariei sau cel al Greciei. Aceste destinaţii preferate de turiştii români sunt foarte accesibile pentru perioada de Paşte şi 1 Mai, iar unul dintre avantaje, pentru românii care vor să „guste” şi din spiritul sărbătorii religioase, este tocmai faptul că ambele ţări sunt creştin-ortodoxe.

Plajele Bulgariei şi cele ale Greciei sunt preferate de turiştii români care pot pleca într-o vacanţă de mai multe zile şi vor să iasă din ţară. În această perioadă de extrasezon, chiar dacă sunt sărbători importante, preţurile sunt la jumătate faţă de perioadele de sezon, în aceleaşi localităţi turistice şi cu acelaşi confort, temperaturile fiind, în această perioadă, foarte apropiate de cele de vară. Românii preferă hotelurile de trei şi patru stele, din staţiunile turistice cele mai populare, dar din ce în ce mai mulţi caută şi zone pe care nu le-au vizitat până acum. Una dintre cele mai frumoase staţiuni ale litoralului bulgar, cu puternice influenţe greceşti şi o istorie emblematică pentru această regiune a Europei, este Nessebar.

Cetatea grecească de pe plaja bulgărească

Cochet şi parcă sfidând trecerea timpului, bătrânul Nessebar a implinit deja venerabila vârstă de 9.000 de ani, dar e încă tânăr. Orăşelul grecesc de pe litoralul bulgăresc îşi atrage astăzi turistii cu urmele celor peste 40 de biserici de piatră construite pe o suprafaţă de numai 850 de metri lungime şi 365 de metri lăţime. Au rămas numai 26 de astfel de monumente acum, dar peninsula este recunoscută pentru cel mai mare număr de biserici pe cap de locuitor. În Cetatea Nessebar, situată la numai 350 de kilometri distanţă faţă de Bucureşti, se ajunge în circa patru ore, plecând din Capitala României. Un sejur la un hotel de patru stele poate costa circa 300 de euro, în această perioadă, iar serviciile sunt foarte bune. Ruinele antice, bisericile din secolele 12-13, casele din perioada renascentistă şi străduţele înguste, pietruite, pe marginea cărora comercianţii bulgari îşi ademenesc turistii cu produse tradiţionale, contrastează în cel mai plăcut mod cu bărcile pescăreşti care ies în larg de două-trei ori pe zi, pentru a aduce pe mesele restaurantelor peşte proaspăt din Marea Neagra, dar şi cu vilele şi hotelurile moderne.

 

 


 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Antena 1 lanseazã campania Ajut eu

Antena 1 lanseazã campania Ajut eu
La împlinirea a 26 de ani de existenţã pe piaţa media din România, Antena 1 lanseazã campania Ajut eu, un punct de întâlnire al oamenilor care au nevoie de ajutor, cu cei care îl pot acorda. Astfel, pe 29...

Alina Ceușan și Carmen Grebenișan despre Asia Express: “Tot ce se întâmplă aici e la un alt nivel”

Alina Ceușan și Carmen Grebenișan despre Asia Express: “Tot ce se întâmplă aici e la un alt nivel”
Galerie Foto Alina Ceușan și Carmen Grebenișan au lăsat lumea digitală și au plecat în aventura vieții lor în cel de-al treilea sezon Asia Express, show ce va începe la Antena 1 în primăvara anului viitor. Deși aveau...

Chef Scãrlãtescu a pierdut încã un concurent din echipa mov. Emisiunea, lider detaşat de audienţã

 Chef Scãrlãtescu a pierdut încã un concurent din echipa mov. Emisiunea, lider detaşat de audienţã
Galerie Foto Cea de-a doua confruntare a show-ului culinar “Chefi la cuțite” a fost marţi seară lider incontestabil de audiență, pe toate segmente de public. Emisiunea prezentată de Gina Pistol a adunat în fața micilor ec...

Neatza transmite live din cel mai mare centru logistic din Sud-Estul Europei

Neatza transmite live din cel mai mare centru logistic din Sud-Estul Europei
Galerie Foto Se cunosc de mai bine de 30 de ani şi tot de atunci îi leagã o frumoasã prietenie. Au acumulat împreunã mii de ore de transmisiuni în direct şi sute de ediţii speciale, au bifat premierã dupã premierã şi...

Robert de Niro, impresionat de tehnologia care l-a întinerit pentru rolul din "The Irishman"

Robert de Niro, impresionat de tehnologia care l-a întinerit pentru rolul din "The Irishman"
Noile tehnologii de modificare facială îl ajută pe Robert De Niro să arate cu zeci de ani mai tânăr în noul film Netflix "The Irishman", însă actorul american recunoaşte că este îngrijorat că îmbătrâneşt...

Nico despre experiența Asia Express: “Am emoții în fiecare zi”

Nico despre experiența Asia Express: “Am emoții în fiecare zi”
Galerie Foto Nico a plecat împreună cu fiica ei, Alexandra, pe Drumul Comorilor în cel de-al treilea sezon Asia Express. Chiar dacă avea o idee despre ce urmează să se întâmple, cursa a luat-o prin surprindere. “E o...

Financial Times va avea o femeie redactor șef, după demisia veteranului Lionel Barber

Financial Times va avea o femeie redactor șef, după demisia veteranului Lionel Barber
Lionel Barber va demisiona în ianuarie 2019 din funcţia de redactor şef al publicaţiei britanice Financial Times (FT), încheind un mandat de 14 ani. Cele mai important evenimente din această perioadă au...

Echipa FreeStay, juraţii celui de-al doilea battle Chefi la cuţite

Echipa FreeStay, juraţii celui de-al doilea battle Chefi la cuţite
Galerie Foto Dupã o primã confruntare pe echipe şi un prim duel în care chef Cãtãlin Scãrlãtescu a pierdut deja primul om din echipa mov, seara de marţi le va aduce celor 20 de concurenţi rãmaşi în lupta pentru marele...

Prima confruntare pe echipe ”Chefi la cuțite”, lider absolut de audiență. Primul concurent eliminat, din echipa lui chef Scãrlãtescu

Prima confruntare pe echipe ”Chefi la cuțite”, lider absolut de audiență. Primul concurent eliminat, din echipa lui chef Scãrlãtescu
Galerie Foto Prima confruntare pe echipe a clasat cel mai iubit show culinar ca lider detașat de piață pe toate categoriile de public, în intervalul 19.59-23.51 în care a fost difuzat. Cei din fața micilor ecrane au urmărit...

Pachete speciale la Bansko, pentru sporturile de iarnă

Pachete speciale la Bansko, pentru sporturile de iarnă
Galerie Foto În timp ce România așteaptă dezvoltarea infrastructurii, Bulgaria urcă, în fiecare an, în topul celor mai bine vândute destinații de iarnă. Pachetele turistice pentru stațiunea Bansko sunt din ce în ce mai...

Valea Prahovei rămâne în topul preferințelor pentru sărbătorile de iarnă

Valea Prahovei rămâne în topul preferințelor pentru sărbătorile de iarnă
Galerie Foto România ar putea fi o țară 100% turistică, însă acest lucru este greu de realizat, mai ales acolo unde autoritățile locale și proprietarii de hoteluri nu vor să se promoveze. Deși pare imposibil, sunt zone...

Black Friday 2019. Ce surprize pregătește WatchShop

Black Friday 2019. Ce surprize pregătește WatchShop
Galerie Foto Anul acesta, campania de Black Friday a magazinului de ceasuri WatchShop începe în seara zilei de joi, 14 Noiembrie 2019 și va ține până duminică seara, 17 Noiembrie 2019. WatchShop va avea o multitudine de oferte...

Eduard și Bianca au fost favoriții publicului în ediția a noua și merg în finală

Eduard și Bianca au fost favoriții publicului în ediția a noua și merg în finală
Eduard și Bianca se cunosc de mai bine de 10 ani, iar de 9 ani s-au apucat de magie împreună. Nu sunt un cuplu doar pe scenă, de un an și jumătate sunt căsătoriți și se completează foarte bine! Cu un număr ca...

Actrița Laurel Griggs a murit la doar 13 ani

Actrița Laurel Griggs a murit la doar 13 ani
Actrița Laurel Griggs, care a avut peste o mie de apariții în reprezentanții pe Broadway și a participat de două ori la emisiunea Satruday Night Live, a murit la vârsta de 13 ani, în urma unor...

Echipa DeMoga, jurații primului battle Chefi la cuțite

Echipa DeMoga, jurații primului battle Chefi la cuțite
Galerie Foto Luni seară se aruncă zarurile, căci cei 21 de concurenți aleși de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu vor intra pentru prima oară în bucătăria Chefi la cuțite, în formula aleasă de...
Serviciul de email marketing furnizat de