x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Eforie Nord, stațiunea care s-a reinventat

Eforie Nord, stațiunea care s-a reinventat

de Diana Scarlat    |    26 Iun 2020   •   11:00
Eforie Nord, stațiunea care s-a reinventat

Topul staţiunilor a rămas aproape neschimbat în ultimii ani: Mamaia, Eforie şi Saturn, iar până în această vară, litoralul românesc atrăgea turişti străini din Israel, Polonia, Estonia, Franţa, Belgia și alte țări europene. Festivalurile au avut un impact extraordinar, dar anul acesta au fost anulate, din cauza pandemiei. Totuși, au rămas atracțiile care pot face turiștii fericiți, chiar și dacă se aplică măsurile de protecție. Vechea stațiune a familiștilor, Eforie Nord, este din ce în ce mai atractivă pentru turiști din toate categoriile de vârstă și are oferte pentru toate gusturile. Principala atracție poate fi considerată zona de tobogane gigantice cu apă de la Eforie Aqua Park, bucuria celor mici, dar și a celor care-și permit să dea în mintea copiilor, măcar o dată pe an. 


 


Cu una dintre cele mai bune plaje de pe litoralul românesc, stațiunea Eforie Nord se adresează, în egală măsură, turiștilor care vor să meargă la relaxare, celor care caută distracție, inclusiv pentru copii, dar și celor care vor să facă tratamente balneare, aici fiind unele dintre cele mai bune centre balneo și SPA. Eforie Nord a devenit o atracție atât pentru turiștii care se cazează în stațiune, cât și pentru constănțeni, care merg la distracție în timpul liber, sau chiar pentru cei care își petrec vacanța în alte stațiuni de pe Litoral, iar unul dintre cele mai importanți „magneți” ai stațiunii este Eforie Aqua Park. Eforie Aqua Park contribuie, din 2014, la atragerea unui număr din ce în ce mai mare de turiști în această zonă a litoralului. Statisticile Eforie Aqua Park arată că familiile cu copii sunt atrase mai ales de diversitatea programului artistic, de toboganele de mare viteză și de locurile de joacă special amenajate pentru cei mici. Parcul de distracții de la malul mării își așteaptă și anul acesta petrecăreții pasionați de jocuri acvatice pline de culoare, cu petreceri tematice interactive și adrenalină, pe toboganele acvatice din Eforie Nord. „Reprezentanții parcului au luat toate măsurile necesare de protecție, astfel încât vizitatorii își pot petrece timpul fără griji, într-un mediu sigur. Amplasarea șezlongurilor și a meselor de pe terasă respectă noile reguli privind distanțarea socială, dispenserele cu dezinfectat nu lipsesc, iar personalul este special instruit. Nici în legătură cu apa din piscine și de pe tobogane vizitatorii nu trebuie să își facă griji, este tratată potrivit reglementărilor în vigoare”, explică reprezentanții parcului acvatic. 


Cele mai mari tobogane cu apă


Parcul acvatic din Eforie Nord le oferă turiștilor și constănțenilor experiențe noi în fiecare an. Senzația acestei veri va fi toboganul gonflabil acvatic, pregătit special pentru competiții și valuri de adrenalină. Cei mici, dar și adulții își pot petrece momente de relaxare pe fotoliile gonflabile care plutesc pe apă sau într-un jacuzzi uriaș. Tot aici se organizează concursuri de caiace, partide de volei sau baschet, pe terenurile amenajate pe apă, și se poate face aqua zumba, un antrenament mai intens vara aceasta, cu greutăți speciale pentru apă, aceasta fiind una dintre atracțiile Eforie Aqua Park pe care le oferă vizitatorilor. Eforie Aqua Park, unul dintre cele mai moderne parcuri acvatice din România, este dotat cu 12 tobogane, fiecare oferind amatorilor de adrenalină, indiferent de vârstă, o experiență unică.


Păsări exotice și spectacole cu personaje fantastice


O altă surpriză a parcului acvatic, în acest sezon estival, este o expoziție de păsări, animale și insecte exotice, amenajată la intrarea în parc. Iguane, cameleoni, papagali, scorpioni, tarantule, fluturi, multe specii de pești, șerpi și broaște țestoase, toate așteaptă să fie descoperite, admirate și fotografiate. Cei care vor să simtă din plin atmosfera de vacanță pot participa la spectacolele cu personaje din desene animate, pot deveni de nerecunoscut, cu o sesiune de face painting, sau pot organiza concursuri în zona de rodeo. Turiștii care doresc intimitate au la dispoziție zona VIP, cu baldachine, cocktailuri și atmosferă de plajă exotică. 


De 6 ani, Eforie Aqua Park asigură divertismentul pentru turiști și constănțeni, fiind o atracție a litoralului românesc, nu doar a stațiunii.
 

Mult spațiu pentru distanțare și prețuri pentru toate buzunarele


Plajele de la Constanța, Mamaia și la Eforie Nord au fost lărgite, în ultimii ani, astfel încât distanțarea între turiști este asigurată, fiind foarte mult spațiu pentru cei care vor să se relaxeze la malul mării. De altfel, cele mai multe plaje de pe litoralul românesc au acest avantaj: sunt late, au nisip fin, iar intrarea în apă este lină. „Asta contează mult, mai ales dacă ne gândim că destinaţii turistice de top, precum Croaţia sau Malta, nu stau foarte bine la capitolul plaje de nisip. Şi faptul că litoralul românesc este scump e o legendă. Este o destinaţie pentru toate buzunarele. În ultimii ani, o familie putea alege aici să plătească 2.000 de euro pe un sejur de o săptămână la un hotel all inclusive în Mamaia Nord, dar putea alege şi o săptămână la un hotel de 3 stele, cu mic dejun, în sudul Litoralului, în extrasezon sau în cadrul unor programe precum „Litoralul pentru toţi”, la doar 100-200 euro”, explică Traian Bădulescu, consultant în turism. În acest sezon s-au păstrat, în mare măsură, prețurile de până acum, chiar dacă sunt condiții speciale.
 

×
Subiecte în articol: eforie nord