x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Este Arabia Saudită următoarea destinație turistică de top?

Este Arabia Saudită următoarea destinație turistică de top?

21 Iun 2018   •   13:34
Este Arabia Saudită următoarea destinație turistică de top?

David Kennedy face parte dintr-o echipă internațională care realizează cel mai mare studiu arheologic din Arabia Saudită, început în luna martie. Spre deosebire de vecinele sale, Egipt și Iordania, Arabia Saudită nu este cunoscută pentru istoria sa antică, însă acest lucru este pe cale să se schimbe, potrivit CNN

Una dintre destinațiile echipei a fost Al-Ula, aflată în nord-vestul Arabiei Saudite și care se întinde pe aceeași suprafață ca New Jersey. 
Membri echipei au afirmat că au identificat deja sute de situri arheologice, au găsit dovezi care sugerează că oamenii au trăit în acea zonă cu mult înainte decât este cunoscut și au numărat structuri bizare, a căror funcție și înțeles se află în mister. 
CEO-ul Comisiei Regale pentru Al-Ula (RCU), Amr Al Madani, speră că regiunea va îmbrățișa primii vizitatori în patru ani, iar până în 2035, când proiectul va fi finalizat, vor veni până la 1,5 milioane de turiști anual. 
Până acum, majoritatea vizitatorilor din Arabia Saudită au fost cei care au călătorit în interesul afacerilor sau cei veniți în scopuri religioase, însă guvernul spune că este gată să deschidă țară în fața turismului obișnuit, inițiativă care face parte dintr-o serie de reforme economice menite să încheie dependența Arabiei Saudite de exportul de petrol. 


 

×
Subiecte în articol: arabia saudita turism al-ula