x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Drumeţii de sfârşit de săptămână. Evadare în natură

Drumeţii de sfârşit de săptămână. Evadare în natură

de Oana Portase    |    19 Iun 2015   •   15:10

Poate că nu aveți timp de o vacanță ca la carte, dar asta nu înseamnă că trebuie să stați în casă în weekend. Vremea este perfectă pentru drumeții scurte, cât să vă ajute să vă reîncărcați bateriile pentru o nouă săptămână și să vă bucurați de natură. Am găsit câteva trasee potrivite pentru întreaga familie.

Poteca Regală din Sinaia

Sinaia este o stațiune montană plină de povești și semnificații; și unul dintre punctele preferate de pornire pe traseele montane din Carpați. Un astfel de traseu este și cel care duce până la Stâna Regală. Este denumit Poteca Regală și este de fapt o alee pietruită, care leagă Castelul Peleș de Poiana Stânii. Chiar membrii familiei regale ar fi făcut dese plimbări pe această alee până la stână. La pas lejer, traseul se parcurge în aproximativ o oră.

Poiana Stânii este o pajiște alpină cu un peisaj considerat unic în România. Dacă nu v-ați pregătit de picnic, puteți mânca la restaurantul din Poiana Stânii sau la coborâre, lângă Peleș. Traseul este ușor, se poate face într-o zi și este potrivit și pentru copii.

BUCUREȘTI-SINAIA: 141 km

Detalii traseu
URCARE: Sinaia – Poiana Stânii – se porneşte pe drumul către cota 1400, iar după Cabana Schiorilor drumul se bifurcă, se merge spre dreapta și se urmărește banda albastră
COBORÂRE: Poiana Stânii – Poiana Țapului – Bușteni – este un traseu marcat cu o bandă galbenă și se parcurge în puțin peste o oră

Plimbare prin pădurea seculară din Valea Doftanei

Înainte de Valea Doftanei, puteți face un popas în Câmpina pentru a vizita misteriosul castel al Iuliei Hasdeu, numit și Templul Spiritului, dar și muzeul memorial al pictorului Nicolae Grigorescu. Apoi puteți să vă îndreptați spre Valea Doftanei și să vă bucurați de frumosul peisaj cu păduri și ape.

În Valea Doftanei o să găsiți și faimoasa rezervație Glodeasa, o pădure seculară virgină de fag și brad, situată la o altitudine de 650-890 de metri. Pe o suprafață imensă se întind arbori cu vârste cuprinse între 200-300 de ani și înălțimi de până la 45 de metri.

BUCUREȘTI-CÂMPINA: 109 km

Cu bicicleta printre viile și cramele din Dealu Mare

Poate nu vreți să urcați pe munte, dar vreți o plimbare ceva mai îndepărtată pe bicicletă. Mergeți cu mașina până la Urlați și de acolo pedalați printre spectaculoasele vii și vizitați faimoasele crame alături de cei de la Cycling Romania. Este un traseu ușor, perfect pentru iubitorii de natură și cei care vor să descopere gustul mâncărurilor, vinurilor și fructelor din zona Dealu Mare. Traseul mai presupune vizitarea Muzeului Bellu, cules de fructe de la localnici, vizitarea mănăstirilor Jercălăi și Vărbila și plimbare prin pădure. Este o frumoasă reîntoarcere la natură și la viața simplă de la țară.

BUCUREȘTI-URLAȚI: 99 km

Detalii traseu
Durată – 2 zile;
Distanță – 20 km prima zi/15 km a doua zi
Dificultate – ușor;
O noapte la pensiune de 3 stele

×