x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Evenimente de vara in Creta

Evenimente de vara in Creta

28 Mai 2013   •   17:55
Evenimente de vara in Creta

Grecilor le place sa petreaca, asa ca au numeroase sarbatori si festivaluri spectaculoase. Cele mai multe sunt concentrate in sezonul estival, asa ca te poti bucura si tu de ele in vacanta de vara, avand astfel sansa de a descoperi traditiile si obiceiurile locale. Iata cateva festivaluri care au loc pe perioada verii in Insula Creta.

Din iulie pana in august, orasul Rethymno gazduieste Festivalul Renasterii, o mostenire de pe vremea ocupatiei venetiene, cu spectacole de strada, piese de teatru, expozitii de pictura, concerte, dansuri, pantomima si proiectii de film, care au loc pe strazile din orasul vechi si in Teatrul Fortezza. Intregul oras este decorat cu steaguri si implicat in atmosfera renascentista.
In iunie, la Karanos, lanfa orasul Chania, are loc Festivalul Cireselor, iar in iulie, la Archanes, Festivalul Vinului, unde poti degusta vinurile locale la preturi foarte mici. In timp ce te vei delecta cu o carafa de vin, poti asculta muzica greceasca, iar pentru ca atmosfera sa fie cat mai autentica, trupe de dansatori profesionisti danseaza pe acordurile muzicii grecesti. Festivalul dureaza cinci zile si se desfasoara intre 23-28 iulie.
De la inceputul lunii iulie si pana la mijlocul lunii august, in Sitia are loc Festivalul Kornaria. Evenimentele includ concerte de muzica traditionala, dans si teatru, expoziti de arta plastica si fotografie. Tot in luna iulie, in Ierapetra, la Festivalul Kyrvia nu lipsesc muzica si dansul, care intretin buna dispozitie a participantilor. Sunt invitati sa concerteze aici artisti faimosi, se proiecteaza filme si au loc spectacole de muzica si dans pe strazile orasului vechi.
La Festivalul Artelor de Vara din Heraklion te vor incanta spectacolele de teatru in aer liber. La sfarsitul verii, pe plaja de la Nea Chora, nu rata Festivalul Sardinelor, cu  sardine la gratar si multa voie buna.
Carnavalul din Rethymno se desfasoara pe o perioada de trei saptamani, timp in care strazile orasului sunt pline de oameni costumati in vestminte de epoca, cu peruci colorate si machiaje elaborate. Pe strada Shrove, se organizeaza cea mai mare petrecere in aer liber din Creta, cu tot felul de genuri muzicale, vinuri cretane, aperitive si multa distractie. In cadrul carnavalului au loc spectacole de teatru, spectacole de muzica, dansuri si obiceiuri grecesti. Intregul oras devine o sarbatoare in care toata lumea este costumata, canta, danseaza si se distreaza pana in zori.

Oferta sejur Creta
Platesti un loc si merge toata familia, Hotel Golden Sun 3* - de la 277 Euro, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu demipensiune, asistenta turistica. Europa Travel, www.europatravel.ro.



×