Festin cu fructe de mare, la Dalboca
Foarte aproape de Vama Veche, la Dalboca, în Bulgaria, a fost scos din anonimat un loc despre care nimeni n-ar fi crezut că va ajunge vreodată pe harta turismului european. Un mal stâncos, abrupt, greu accesibil, unde nu e nici zonă de plajă, nici nu au fost ridicate hoteluri, e vizitat de zeci de mii de turiști, după ce aici a fost amenajată una dintre cele mai cunoscute ferme de scoici. Și ar fi rămas tot în anonimat, dacă întreprinzătorii nu ar fi inventat cel mai atractiv restaurant de la malul Mării Negre.
Pe terasa de la Dalboca, mereu neîncăpătoare, platourile cu zeci de feluri de mâncare gătite din scoici și rapane se servesc zilnic în sezonul estival. Chelnerii sunt ca într-un furnicar, mereu în mișcare, mereu pe fugă. Bucătăria lucrează „la foc continuu”, iar comenzile curg, una după alta, pentru că e foarte greu să găsești aici o masă liberă. Vestea restaurantului de pe malul Mării Negre, de la vecinii bulgari, s-a dus foarte repede, iar zona a fost luată cu asalt de turiști. De cele mai multe ori se așteaptă eliberarea unei mese, pentru a avea parte de un adevărat festin cu midii și melci de mare, dar nu e grea așteptarea, pentru că peisajul pe care-l oferă marea, lovindu-se de stânci, e magnific.
La coadă, pentru o masă
Astfel, îmbinând frumusețea naturii sălbatice cu arta culinară, cu servicii de cea mai bună calitate, cu foarte multă creativitate și foarte mult umor, bulgarii de la Dalboca au reușit să atragă turiștii chiar și pentru un prânz reușit și râvnit de mulți. În primul rând, aici se poate vedea clar cât de proaspete sunt fructele de mare și care este proveniența lor, pentru că bucătăria deschisă spre clienții de la terasă e alimentată o dată la 30 de minute de bărcile care se deplasează până la ferma de scoici din larg. Pentru cei „care nu știu de ce au ajuns aici” - așa cum scrie în meniul terasei de la Dalboca – se mai pot prepara și cartofi prăjiți, pulpe de pui, ceafă de porc sau altele... Deși e puțin probabil să meargă cineva până acolo, pentru a mănca altceva decât scoici și rapane.
Românii sunt unii dintre cei mai numeroși clienți de la Dalboca, iar meniul este și în limba noastră. Și chelnerii vorbesc bine limba română, tocmai pentru a ne face pe plac.

Ştiri din .ro
-
Laurențiu e un medic cunoscut din România, iar ieri a postat ceva pe Facebook. Nimeni nu se aștepta la așa ceva, peste noapte: "Vă rog să nu daţi cu pietre" antena3.ro
-
Viorel a intrat în vorbă cu o profesoară de matematică de 27 de ani și după câteva zile i-a cerut să facă amor cu el. "Daa. Vreau să fac ce nu fac acasă…cât mai repede!!!" Când s-au văzut la restaurant și-a dat seama brusc cine era de fapt femeia antena3.ro
Sezonul 7 Chefi la cuțite se apropie cu pași repezi de etapele finale

Locuitorii din Mangalița se pregătesc pentru sfârșitul lumii

A sărutat-o sau nu Mihai Bendeac pe Delia în semifinala iUmor?

Una dintre cele mai mari actrițe din lume s-a logodit

Delia, impresionată de Mr Bean în semifinala iUmor: “Momentul acesta este cel mai frumos cadou de Moș Nicolae”
iUmor surprinde în sezonul 7 și introduce în show semifinala!
Revelion si Craciun - ce fel de incaltaminte purtam acest an?
Doamna Gina, fostă bucătăreasă a Casei Regale, părăsește competiția

Câştigă o mulţime de premii! Nu uita să te abonezi la Jurnalul!
O nouã dorinţã împlinitã în cadrul campaniei „Ajut eu!” Sandra Stoicescu: „Nicole e o lecţie pentru noi toti!”

Neatza cu Răzvan și Dani și Observator, prima alegere a telespectatorilor

Speak și Ștefania despre experiența Asia Express – “Nu mi-am imaginat că e atât de real”

Primele nume confirmate pentru Electric Castle 2020. twenty øne piløts vor urca pe scenă la Bonțida
Chef Dumitrescu și-a pierdut cuțitul de aur: ”S-a scufundat Titanicul cu toată lumea la bord”

Pe urmele poveştilor Braşovului, ascunse în scrisori
